Sikeres párkapcsolat – de hogyan?

Meglehet, hogy az elején minden rózsaszínű, de mi a teendő öt vagy tíz év múlva? Hogyan tartsuk fent párkapcsolatunkat, mit tegyünk, ha a dolgok nem mennek már olyan jól, mint az elején?

Szoros barátság

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy te milyen párja vagy élettársadnak. Szeretnél egyben a legjobb barátja is lenni? Hogy elmondjatok egymásnak (majdnem) mindent? Akkor most gondolj bele abba, hogy miként szoktál a barátnőiddel beszélni, mert ugyanolyan nyitottnak kell lenned a pároddal is, mint velük. Próbáld megbeszélni vele az apró dolgokat is, nem csak a globális felmelegedést és a tőzsde állását.

A párkapcsolat és a szükségletek

Egy sikeres kapcsolatban tisztában kell lenned az ő szükségleteivel, neki pedig a tieiddel. Lehet, neked szükséged van valakire, akivel mindent megossz, egy váll, amelyiken nyugodtan kisírhatod magad. Az is lehet, hogy ő meg szeretne néhány órát magányosan eltölteni, elmerülni a gondolataiban. Ezeket a dolgokat el kell mondani (nemcsak éreztetni), és ami még fontosabb, tiszteletben kell tartani.

idos szerelem1

A siker kulcsa

Vessük papírra, hogy mit jelent számunkra egy tökéletes párkapcsolat? Milyen elvek és szabályok alapján lesz működőképes? Kész a lista? Tökéletes! Most pedig ültesd gyakorlatba a leírtakat.

Vállalj felelősséget

Egy sikeres párkapcsolat felelősségvállalást is jelent. Minden tettedért felelned kell, legyen az egy ígéret, netalán egy hazugság, vagy egy banális bevásárló lista, mindenképpen felelned kell a cselekedeteidért. Változtasd át a rossz dolgokat valami jóvá
Végül gondolj azokra a dolgokra, amelyek a legkevésbé tetszenek neked ebben a kapcsolatban, és próbáld pozitívumokká változtatni őket. Például, ha nem szórakoztok eleget, készíts egy intenzív kikapcsolódási tervet. Például egy jó film a moziban, egy sóderklub, egy jó koncert, vagy egy átmulatott éjszaka egy jó klubban.
Ha egy párkapcsolat nagyon szoros barátságra épül, nagyobb az esélye a sikerre. Légy mindig önmagad a párod közelében, nincs miért magadra erőltetned valaki más személyiségét. Viselkedj vele úgy, mint a legjobb barátnőiddel. Légy nyitott előtte és a kommunikációs problémák tüstént megoldódnak, a párkapcsolat pedig erősödni fog.

Forrás: https://napidoktor.hu/