Mutasd az arcod, megmondom, hogy mi vagy!

A nők akkor tudják a legpontosabban meghatározni egy férfi szexuális irányultságát az arca alapján, amikor a legközelebb vannak peteérésük csúcspontjához. Sőt, a romantikus gondolatok vagy a párzási cél is fokozzák egy nő arra irányuló képességét, hogy megkülönböztesse a heteroszexuális és a homoszexuális férfiakat.

„Ez a hatás azonban nem mutatkozik meg, amikor egy nő egy másik nő szexuális irányultságát próbálja megítélni.” – számolt be a Psychological Science folyóiratban megjelent tanulmány vezető szerzője, Nicholas Rule, a Torontói Egyetem pszichológus professzora.

„Ez arra utal, hogy a termékenység befolyásolja a heteroszexuális nők a potenciális párra irányuló figyelmét, és nem pusztán a szexuális irányultsággal vagy a nonverbális jelekkel kapcsolatos érzékenységet növeli általánosságban.”

arc

A kísérletek során 40 nőnek kellett megítélnie 80 férfi szexuális irányultságát a férfiak arcáról készült fényképek alapján. A fotók felén bevallottan homoszexuális férfiak voltak, a másik felén heteroszexuálisak. A férfiak érzelemkifejezésüket és vonzerejüket tekintve nem különböztek egymástól, és a nőket arra kérték, hogy intuíciójukra hagyatkozva próbáljanak dönteni.

A kutatók ezen kívül az utolsó menstruáció óta eltelt időt, és annak átlagos hosszúságát is rögzítették. Az eredmények alapján kiderült, hogy minél közelebb volt a nő a peteérése csúcspontjához, annál pontosabban ítélte meg a képen látott férfiak szexuális orientációját.

Forrás: https://napidoktor.hu/