Milyen a duci-szex?

A testsúlyuk csökkentése miatt orvoshoz fordulók az átlagnépességnél elégedetlenebbek a szexuális életükkel, és ez fokozottan igaz a nőkre.

A Duke Egyetem Egészségügyi Központjának felmérésében kutatók egy speciális kérdőív segítségével kilenc területet – az érdeklődést, vágyat, izgalmat, orgazmust, elégedettséget, viselkedést, a kapcsolatokat, maszturbációt és a problémákat – vizsgálták. A kérdőívet 91 férfi és 134 nő töltötte ki. A szakemberek úgy találták, hogy a hölgyek eredménye minden területen rosszabb, mint a férfiaké.

„Mindkét csoport az átlagosnál kevésbé volt elégedett a nem életével, a nők pedig még a férfiaknál is rosszabb véleménnyel voltak életük ezen területéről.” – mondta el Truls Ostbye, az egyetem Család- és Közegészségügyi Osztályának professzora.

kover7

Az eredményeket rákbetegségből felgyógyultakéval és az átlagos népesség adataival vetették össze. Az elhízott férfiak valamivel elégedettebbnek tűntek, mint a daganatot túlélők, a nők azonban minden csoport tekintetében alul maradtak.

„Felfedezésünk összecseng a korábbi kutatási eredményekkel, amelyek szerint a növekvő testméret egyben a szexuális élet minőségének csökkenésével is jár.” – mondta el Ostbye. Véleménye szerint a nemi élet ritkán kerül az egészségügyi kutatások témái közé, pedig fontos lenne, hogy az elhízott embereket kezelő orvosok erről is beszélgessenek a pácienseikkel.

„A túlsúlyos betegek örömmel vették, hogy vallhattak az életminőségükről, azon belül is a nemi életükről.” – mondta Ronette L. Kolotkin klinikai szakpszichológus, a kutatás munkatársa. – „Sok elhízott ember tapasztal elutasítást és előítéleteket, ezért nagyra értékelték, hogy meleg, barátságos környezetben beszélhettek életük kényes részleteiről.” A tanulmány a the Journal of Sex and Marital Therapy című folyóiratban jelenik meg.

Forrás: