Miért olyan szexi az intelligencia?

Megvan az oka a fokozott vonzódásnak

Számos pszichológus állapította meg, hogy a legmagasabb IQ-jú férfiak rendelkeznek a legegészségesebb spermiummal. Nem véletlen ezek szerint, hogy az intelligencia szexi és vonzó a hölgyek számára.

Bár a férfiak jó része a testi erőben bízik, a jelek szerint az intelligencia szexi igazán a nők számára. Napjainkra ugyanis számos pszichológus állapította meg, hogy a legmagasabb IQ-hoz tartoznak a legegészségesebb spermiumok. Mi több, a spermium minősége az agy minőségével is összefügg – mindez megmagyarázza, miért szeretnének a hölgyek okos és humoros férfit maguk mellé. Nekik a legjobb a genetikájuk az utódnemzés szempontjából.

Sőt – a gyakori hiedelemmel szemben nemcsak a nők akarnak intelligens partnert. Sokan úgy hiszik, hogy egy okos nő „férfiatlanná” teszi a férfit, ám egy közelmúltban elvégzett tanulmány szerint az erősebbik nem képviselőinek 86 százaléka olyan nővel szeretne randevúzni, aki még talán nála is okosabb – ez azt bizonyítja, hogy az intelligencia szexi, bármelyik nemről van is szó.

Ma már olyan társkereső alkalmazás is létezik – a The Inner Circle -, amelynél a felhasználók több tényező alapján ellenőrizhetők, s ezek egyike az intelligencia.

De vajon lehetséges, hogy a szexi intelligencia és a tetszetős külső egyaránt meglegyen?

Ez a két legnépszerűbb jellemvonás sajnos ritkán egyesül egy emberben. Ennek oka valószínűleg az, hogy elvárásaink túl magasak, s talán rossz helyen is keresgélünk. A The Inner Circle alkalmazás például már arra is képes, hogy minden alanyt szűrjön ambíció, intelligencia, külső és hasonló gondolkodás alapján. Vagyis érti, miért is szexi az intelligencia. S ad rá esélyt, hogy mindkét dolog egyszerre meglegyen a keresendő partnerben.

Csábítás – Ezek a legtutibb tippek

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php