Mi a mikro-megcsalás? – Te is áldozata lehetsz!

Amikor a párkapcsolatok során a megcsalásra gondolunk, gyakran a testi hűtlenséggel – egy szexuális kapcsolattal – asszociáljuk. Van azonban a kettő közötti terület – amely magában foglalhat érzelmi viszonyokat és más, a kapcsolaton kívüli viselkedéseket, amik valószínűleg megbántanának téged vagy a partneredet. Ezt nevezik mikro-megcsalásnak.

Mi a mikro-megcsalás?

„A mikro-megcsalás alapvetően minden, ami átlépi az egészséges és elvárt határokat egy kapcsolatban, de megáll a fizikai hűtlenségnél” – mondja Toni Coleman pszichoterapeuta és szerelem-coach.

„Míg a fizikai megcsalás nyilvánvalóan sokkal fekete-fehérebb, a mikro-megcsalás olyan finom jeleket és mintákat foglal magában, amelyek azt mutatják, hogy nem koncentrálsz 100%-ban a partneredre. Nyilvánvaló, hogy az a terület, ahol ezek a viselkedések meghúzódnak, sokkal szürkébb” – teszi hozzá Amanda Bacchus, a Vaughan Relationship Centre alapítója és igazgatója.

megcsalás, párkapcsolat, veszekedés

Ezek a nem megfelelő viselkedések vagy burkolt mikroagressziók kockázatosak, mert vezethetnek, és gyakran vezetnek is valami többhez, és súlyosan károsíthatják az elsődleges kapcsolatot – teszi hozzá Lauren Dummit, házasság- és családterapeuta. Ezek a nem megfelelő viselkedések szürke területnek tűnhetnek, általában a partner tudta nélkül hajtják végre őket – számolbe a FemCafe.

Néhány példa a mikro-megcsalásra: ha valaki másnak elmondja, hogy vonzódik hozzá, a késő esti SMS-ek vagy üzenetek, hazudozás a kapcsolati státuszról, vagy ha valaki szándékosan leveszi a jegygyűrűt egy buli során, és hazudik a partnerének, ha valakivel vacsorázik, vagy elmegy egy bárba.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Miért vagyunk hűtlenek? – A megcsalásról

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.