Mérföldkövek a szerelemben

Minden kapcsolat különböző, mégis mindegyikben felfedezhetőek azok a bizonyos mérföldkövek.

Helyes pasikba belebotlik itt-ott az ember lánya, de azt már nehezebb felmérni, hogy mennyire érdemes komolyan venni a vonzalmat. Mi nők “főleg egy bizonyos kor felett” már nem csak a farforma alapján döntjük el, igent mondunk-e a vacsorára, hanem egyből mérlegelünk. Megéri időt ölni a dologba, vagy inkább keressük a következőt? Az óra ketyeg, ezért legjobb ha az ösztöneinkre hallgatunk.

Mindenki ismeri a szerelem legapróbb jeleit, melyek megjelenései az érzelmek mélységéről is árulkodik. Mikor megpillantod és a gyomrod hirtelen összeszűkül, majd később a közelébe kerülve elönt a boldogság. Hirtelen valóban tíz centivel a föld felett lebegsz. A kapcsolat előrehaladtával a szíved is máshogy ver. A következő pillanatban arra eszmélsz, hogy látod körülötte leendő gyermekeitek tipegését, vagy éppen mardos a féltékenység, mert egy csinos nő a közelébe került. A jelek meggyőznek: ez szerelem. Viszont a kapcsolatnak mérföldkövei is vannak, amiket mindenki átél.

Ha beindul a kémia

Filmbe illő vagy véletlenszerű találkozások? Ezek inkább a képzelet szüleményei, semmint a valóság. Mégis, ha egymás mellé fúj titeket a szél, néha elég egy apró szikra, hogy lángra lobbanjatok. A legtöbb nő maga sem tudja felsorolni vagy megmagyarázni, mi alapján jut arra az elhatározásra, hogy igenis, neki ez a pasi kell. Valójában öntudatlanul megkezdjük a méregetést az első találkozásnál. Ha komoly kapcsolatra vágysz, az agyad rögtön feltérképezi és összeveti a kiszemelt és a saját jellemedet. Egészen apró vonások és viselkedés alapján dől el, hogy el tudod-e képzelni vele a jövődet. Ha az agyad szabad jelzést adott, a hormonok működésbe lépnek és a tested küldeni fogja a jeleket. Amennyiben a másik fél veszi ezeket, hamarosan elcsattanhat az első csók.

Kívülről befele

A vonzalom kialakult, sőt kölcsönös. Megkezdődhet a valódi ismerkedés és ezzel együtt a személyiség megismerése. Mivel a kémia az elején átveszi az irányítást, néha elvesztjük az önkontrollt és ilyenkor képesek vagyunk csukott szemmel a szakadék felé hajtani. Kell hozzá egy rövid idő, amíg a szervezetünk magához tér. Ha továbbra is azt érzed, hogy az együtt töltött perceket hosszú órákra cserélnéd, nincs miért aggódnod. Ez azt jelenti, hogy nem csak kívülről fogott meg a pasi, hanem a lénye is elvarázsolt. Jól érzed magad mellette, megszeretted a viselkedését és a kisugárzását.

Bukkanók

Semmi sem megy zökkenőmentesen. Még akkor sem, ha valóban egymásra vagytok hangolva. Össze kell csiszolódni és ki kell alakítani a határvonalakat. Ahhoz, hogy rájöjjetek kinek mi a megengedett, szükség van a szócsatákra. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagytok egymáshoz valók. Egészen addig, amíg a vitáknak pozitív hozadéka van – például rájössz arra, ha megnézed meccset, ő elkísér fogorvoshoz – nem kell aggódnod.

Szeretnéd, de nem megy

Eszeveszettül féltékeny és sehogy nem bírod meggyőzni, hogy számodra ő az egyetlen? Hiába mondogatod, hogy legyen egy kicsit figyelmesebb? Hiányolod a kezdeti lelkesedést? Egyre kevesebb időt tudtok együtt tölteni? Sajnos előfordul, hogy megcsal minket az orrunk és hiába próbálkozunk, még sem találjuk meg a közös pontokat. Ebbe nem mindig tudunk beletörődni, és amíg ezt nem látjuk be, próbálkozni fogunk, hátha orvosolható a probléma. A legtöbb esetben viszont ez lehetetlen. Ilyenkor kell pontot tenni a végére és egy éles kanyarral váltani.

Akár az úthenger

Nincsen hibátlan kapcsolat, mivel tökéletes párok sincsenek. Az egyetlen, amire törekedni lehet, hogy kölcsönösen el tudjátok fogadni egymást, illetve meg tudjátok beszélni a problémákat. A lángoló hetek és hónapok után még mindig ki vagytok éhezve egymásra? Kapásból fel tudod sorolni azt az öt jellemzőt, ami miatt imádod? Akkor koncentrálj ezekre és ne arra, hogy tegnap megint az ágy mellett hagyta a koszos zokniját. Ha azt érzed, ő ki tudja hozni belőled a maximumot, és ami még fontosabb, azonos a jövőképetek, vélhetően nincs mire várni. Szerencsés vagy, mert rátaláltál a komplementeredre.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.