Ma ne, drágám, fáj a fejem!

„Drágám, hagyjál ma este, rettenetesen fáj a fejem”, sok férfi számára ismerős szavak ezek. De vajon miért mindig a fejfájásra panaszkodnak a nők, ha el akarják kerülni a szexuális együttlétet?

Egy új olasz tanulmány megállapította, hogy rendszeres fejfájásra, vagy migrénre panaszkodó nők körében valóban gyakrabban fordulnak elő szexuális problémák. A vizsgálat eredményei alapján kiderült, hogy a krónikus fejfásában szenvedő nők több mint 90 szézaléka számolt be valamilyen szexuális zavarról, 29 százalékuk pedig, saját bevallásuk szerint kifejezetten szenved a szexuális együttlétek alkalmával. A kutatók szerint a fejfását kezelő orvosoknak rutinszerűen meg kellene kérdezniük a női pácienseiket a szexuális problémáiról is.

depresszio44

Az olasz Paviai Egyetem kutatói összesen 100, évek óta krónikus fejfájástól, vagy migréntől szenvedő nőt vizsgálat meg, a páciensek átlagéletkora 40 év volt. A felmérések során kiderült, hogy a vizsgált nők mintegy 91 százalékánál voltak jelen szexuális problémák, és 20 százalékuk úgynevezett hipoaktív szexuális vágy zavarral rendelkezett, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag szinte egyáltalán nem igényli a szexuális életet, és szenvedést okoz nekik a szexuális együttlét. További 17 százaléknak szintén meglehetősen alacsony volt a libidója, de ez nem okozott számukra különösebb zavart.

A tanulmány részletei a Sexual Medicine című orvosi szakfolyóirat legfrissebb számában olvashatóak.

Forrás: