Külön ágyban jobb a szex?

A közös hálószoba, közös ágy egy pár életében teljesen egyértelmű, ugyanakkor egyre többen döntenek úgy, külön ágyon hajtják álomra a fejüket.

Állítólag nem csak a horkolás és fogcsikorgatás elviselése marad el, hanem a szex is jobb lesz. A boldog egymásra találás után valóságos mennyországot jelent a közös ágy, a meghitt közelség a párok számára. Az esti szeretkezést aztán egy jó vagy kevésbé jó alvás követi.

Sajnos, a valóságban nem mindig ideális az az együtt alvás, különösen, ha az ember megszokta, hogy van elég helye az ágyában, nem horkol mellette senki, nem csikorgatja a fogát, és nem húzza le róla a takarót. Lassan kiderülnek az apró különbségek, amelyekből azonban lehetnek nagyobb problémák.

Van, aki éjjeli bagoly, más inkább korán fekszik, de előbb kel fel. Egy idő után a bosszantó különbségek felőrölhetik az embert. Talán nem csoda, hogy egyre több páros választja a külön ágyat, sőt, olykor külön szobát a pihentető alvás érdekében, nem kell azonban azt gondolni, hogy ettől a szexuális életük rosszabb.

vajon erősebb volt a nők vágya nyáron 1

Sőt! Nem csak a megfelelő alvást biztosítják maguk számára, hanem az izgalmasabb szexet is. Akad olyan pár, aki már a mézeshetekről hazatérve is külön ágyban és külön szobában hajtotta álomra a fejét. A szexet sokkal izgalmasabbnak találják úgy, hogy nem osztoznak közös ágyon: a hangulatuktól függ, hogy mikor és hol szeretkeznek, nincs meg a ,,kötelező esti program”, amelyet a közös ágy ,,diktál”.

Élvezik a szexet és az azt követő kis beszélgetést, majd egyikük távozik a másik szobájából. Bizonyos esetekben az egyik vagy a másik fél alvásproblémái, esetleg komoly hátfájdalmai egyenesen indokolják a külön ágyban alvást.

Ha valaki túl sokat mocorog éjszakánként, az szintén állandóan felébreszti a partnerét, az eredmény pedig az, hogy másnap mindketten kialvatlanok és ingerültek. A rossz alvás és a stressz fokozódása aztán a szex iránti érdeklődést is kiolthatja.

Kapcsolatszakértők szerint a külön alvás olykor a partnerek közti konfliktus elkerülésében is segít, a közös hálószoba ugyanis igen gyakran forrása a konfliktusoknak. A viták is gyakran este, az ágyban kezdődnek.

,,Számos pár számára a külön alvás visszahozza a randizási időszak élményét, mely izgalmasabbá a szexet. Nincsenek állandóan együtt, ezért a vágy sokkal inkább hajtja őket. Akármilyen hihetetlen, a külön ágy és külön szoba erősítheti a fizikai közelséget.” – mondta el Denise Knowles párkapcsolati szakértő.

,,Azoknál a pároknál persze, akiknél eleve probléma van a kapcsolatban, a külön szoba valóságos éket ver a két fél közé, s persze olyan területté tenni a külön szobát, ahová a partner nem léphet be, rossz ötlet és a másik véglet. Csak a kapcsolat további romlásához vezet.” – tette hozzá a szakember.

Az is bizonyos, hogy sokan néznek furcsán arra a párra, aki megemlíti, hogy külön ágyban alszik, mégis, sokak számára ez jó megoldás lehet, ha a közös alvás több szempontból sem jótékony rájuk nézve.

10 trükk, amivel szexre csábíthatod a pasid!

Forrás: https://napidoktor.hu/index