Kiderült: háromféle orgazmus is létezik a nőknél

A medencefenék izmai háromféle mintát mutatnak, amikor a nők csúcspontot érnek el, azaz orgazmus következik be a szex során – mutatott rá egy új tanulmány.

Kiderült: a hölgyek háromféle orgazmust élnek át. Egy friss tanulmány arra enged következtetni, hogy a csúcspont három különféle módon is bekövetkezhet.

A kutatók felfedték, hogy a női medencefenék izmai három mintát mutattak, amikor csúcspontot érnek el: ezek a hullám, a vulkán és a lavina.

szex, orgazmus

„A medencefenék mozgása az orgazmus felépülése és a csúcspont alkalmával fellépő feszültség feloldása során is megjelenik” – magyarázta James Pfaus vezető szakértő, a prágai Károly Egyetem idegtudományi professzora. – “A hullám hullámzásnak vagy egymást követő összehúzódásoknak tűnik, amelyek csökkentik a feszültséget az orgazmus alatt. A vulkán a medencefenék alacsonyabb részén mozog, de az orgazmus során feszültség és elengedés lesz belőle.”

A vizsgálatban részvevők hölgyek Bluetooth-hoz csatlakoztatott vibrátort használtak. A kutatók abban bíznak, hogy az eszközt „Fitbit-szerűen” lehet majd alkalmazni az orgazmuszavar miatt kezelt nők esetében.

Olvasd el ezt is!

Ezért élik át sokat az orgazmust alvás közben a nők

Forrás: Adrina - napidoktor.hu