Ezek a dolgok szex után még közelebb hoznak a párodhoz

Az már senki számára sem titok, hogy az előjáték milyen intimmé és bensőségessé tudja tenni a szex előtti pillanatokat, azonban arról ritkábban esik szó, hogy mi történik az aktus után. A szexológusok szerint az “utójáték” éppen akkora jelentőséggel bír, mint az azt megelőző dolgok, hiszen fontos szerepet játszik az intimitás elmélyítésében, és a kiegyensúlyozott párkapcsolat elérésében.

Most összegyűjtöttünk hat szex utáni szokást, ami garantáltan jót tesz a testednek és a lelkednek az együttlét után:

  1. Közös zuhanyozás

A szex utáni fürdés elengedhetetlen, ráadásul ez remek lehetőséget teremt a közös relaxáláshoz. Habfürdő az extra kényeztetésért, gyors zuhany a felfrissülésért – és bármelyiket megspékelhetitek egy gyors váll- vagy fejmasszázzsal. És ne feledd: az érintés növeli a szervezet oxytocin termelését – számol be a Glamour.

zuhany, szex

Fotó: 123rf.com

  1. Kiértékelés

A szex utáni fél óra tökéletes alkalom arra, hogy átbeszéljétek az aktust. A kommunikáció elengedhetetlen a minőségi együttlétekhez, és a klasszikus “Jó volt neked?” helyett célszerű a “Nekem az tetszett, amikor…” mondatokat használni. Az aktus átbeszélése növeli az önbizalmatokat, és jó ötleteket ad a következő alkalmakra is.

  1. Kiskifli-nagykifli

A jól ismert póz nem csupán nagyon kényelmes, de a szexológusok szerint elősegíti és fenntartja a párok közti kötődést is.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

Ezért alszanak el a férfiak szex után

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.