Durva szexuális rutin kezd beépülni az együttlétekbe, pedig a többség ezt sem élvezi

Az elmúlt években – vagy talán már évtizedekben – egyre több szinten változott a szexuális életünk. Sajnos nem mondhatjuk, hogy feltétlenül jó irányba.

Sorolhatnánk az aggasztó körülményeket és tényeket, de most inkább beszéljünk a következményekről, amik egyre jobban kezdenek kirajzolódni világszerte. Talán te is azt gondoltad, hogy a mostani generáció a legszabadabb a szexuális életét tekintve, de úgy tűnik, erről szó sincs.

Egyre több olyan eredmény van a kutatók kezében, amelyek arra engednek következtetni, hogy a mostani fiatalok minden korábbi generációnál ritkábban bújnak ágyba. Csökken a szexuális partnerek száma, de a szex a komoly kapcsolatokban is gyakran háttérbe szorul – már, ha beszélhetünk egyáltalán komoly kapcsolatokról a társadalmi elszigetelődés határában. Igen nagy ugyanis azoknak az aránya, akik nemhogy családot nem akarnak: a párkapcsolatokat sem preferálják sőt, otthonról sem szeretnének elköltözni.

Ezek után talán már nem annyira meglepő, hogy a különféle abberációk, vagy éppen szélsőségek kezdenek teret nyerni. És most nem feltétlenül olyanra kell gondolnunk, hogy a robotokkal történő együttlét, vagy a meta-pornó záros időn belül általánossá válhat.

Fotó: 123rf.com

A fojtogatás a következő befutó a szexuális életünkben

Az Archives of Sexual Behaviorban megjelent amerikai tanulmány alapján, az egyetemista korúak 40%-a vett már részt olyan együttlétben, aminek a része volt az erotikus fojtogatás. Úgy tűnik, hogy erre a tevékenységre leginkább a serdülők és a fiatalkorú felnőttek a vevők, köszönhetően elsődlegesen a közösségi médiáknak, valamint az online elérhető, pornográf tartalmaknak. Bár a fojtogatás valójában nagyon régóta szerepel a történelmi feljegyzésekben, mindig is ellentmondásosnak és kockázatosnak tartották – nem véletlenül.

De mi is az a szexuális fojtogatás?

A szexuális fojtogatás magában foglalhatja a kezek, a végtagok, vagy különféle kiegészítők használatát annak érdekében, hogy a nyakat összeszorítsák, és ezáltal a légáramlást korlátozzák. Az így bekövetkezett fulladást autoerotikus fulladásnak nevezik. Hogy ez miért jó? Egyesek magát a veszélyes helyzetet találják rendkívül izgatónak, mások úgy vélik, hogy az oxigénhiány növeli az eufórikus állapotot. Mindenesetre a fojtogatás nem csak kifejezetten szexi mellékhatásokat tartogathat. Homályos látást, eszméletvesztést, hányást, vagy éppen a bélkontroll elveszítését is magával hozhatja.

A mostani tanulmányba Debby Herbenick és munkatársai 4242 résztvevőt vontak be: ők az Egyesült Államok középnyugati részéhez tartozó, egyetemi hallgatók voltak. Részletesen kifaggatták őket a szexuális életükről, a demográfiai adataikról, valamint társadalmi életükről.

Mit mondanak a statisztikák?

Az eredmények azt mutatták, hogy a résztvevők körülbelül 40%-a vett már részt olyan szexuális játékban, aminek része volt a fojtogatás. Az arányokat tekintve, a fojtogatás rutinja gyakrabban előfordult a nők, mint a férfiak esetében. Mikor erre a tevékenységre először sor került a fiatalok átlagosan 19 évesek voltak. Megdöbbentő módon a résztvevők negyede 10 és 17 éves kor között tapasztalt először fojtogatást. A kézzel történő fojtogatás gyakoribb volt, mint a különféle kiegészítők általi. Becslések szerint ez átlagosan 3,8-as erősségű egy 10-es listán, azonban a férfiak intenzívebben fojtogattak, mint a nők.

Olvasd el ezt is!

Csökken a szex jelentősége – Fontosabb a spirituális kapcsolódás?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.