Az erotikus fantázia felér egy szexuális aktussal

A fantázia az a folyamat, amely a gondolatokat, tetteket, viselkedéseket, elképzeléseket és érzéseket alkotja meg a képzeletünkben, s ezáltal több mindent tapasztalunk meg.

Erotikus fantázia lehet egy teljes szexuális aktus is önmagában. Itt mi szabályozhatjuk és/vagy ereszthetjük szabadjára a fantáziánkat” – mondja Dr Elna McIntosch, a Health24 szexológusa.

A férfiaknak csaknem 90 %-a, a nőknek 70 %-a fantáziál maszturbálás közben, míg 52 %-uk a szexnek bizonyos időszakaiban teszi ezt. Némelyik fantázia olyan, mint a flash kártyák: egyszerű, egységes agyi képzet (egy csók), míg mások bonyolult, részletes történeteket (találkozás valakivel, elmennek egy hotelbe vagy haza, levetkőznek, szeretkeznek) találnak ki. Mindkét típusú fantázia alapulhat megtörtént eseményeken, de lehet teljesen kitalált, lehetetlen történet is.

Álmodhatunk szexuális kísérletezésekről, ízléstelen viszonyokról, és pornográf elképzelésekről. Néha elnyomjuk a fantáziánkat, mert helytelennek gondoljuk, de ez egy félreértelmezés, hiszen ezek mindig tudatalatti kívánságainkat tükrözik, és olyan vágyakat, amiket az ember tényleg szívesen megtenne. Sok ember csak mentálisan fantáziál: saját szexuális terepén olyan felfedezéseket tesz, melyeket soha nem akar igazából átélni, mert úgy elvesztené a dolog varázsát.

Egyeseknek még csak beszélniük sem kell arról senkinek, miről képzelődnek, hogy szexuálisan boldogok és kielégültek legyenek. Egyszerűen szorongás nélkül elfogadják önmagukat.

Új viselkedésformák kipróbálása

A fantázia egyébiránt arra is szolgálhat, hogy új viselkedésformákat sajátítsunk el a jövőbeli szexuális életünkhöz (óvszerhasználat, fétis szex). Ez egy jó tanulási technika lehet, jó módja annak, hogy rájöjj, mit akarsz tenni, mi izgat fel, valamint mi izgatja fel a partneredet. Összehozhatsz elképzelt randikat is. Itt te állíthatod be a színpadot és a hangzást, a fényeket, a zenét, a helyzetet. Ez egy kreatív és tanulságos dolog. Megadod magadnak a szabadságot, hogyan válaszolj az újra, az ismeretlenre a saját idődben és saját teredben.

Nagyon sok ember a fantáziáját hívja segítségül a kedélyek felkorbácsolására, vagy amikor már közel vannak az orgazmushoz, és egy kis extra pillanatot szeretnének, amikor a csúcsra jutnak. Ez akkor is egy hasznos, ha valaki már idősebb, testének folyamatai lelassulnak, ugyanis ez a módszer beindítja a rég elfeledett energiákat. Mások azért fantáziálnak, hogy minden érzéküket stimulálják a szex során, ezzel gazdagítva az amúgy is kellemes élményt.

Néhány férfi és nő nagyon erotikusnak találja, hogy megoszthassa fantáziálásait mint szerető a szeretővel. Ezek a párok nem csak megnövekedett izgalomról számoltak be, de az erősebb közelség érzéséről is. Mindazonáltal, gondolataink megosztása nem jár rizikó nélkül. Néhány ember számára kényelmetlen tud lenni, ha más személyekről vagy képzeletekről hall. Ők azt hiszik, az, hogy az ágyban fantáziálnak, annak a jele, hogy nem vonzódnak eléggé az igazi partnerükhöz. Míg ez esetenként igaz lehet, sok ember számára a fantázia és a vonzalom két egymást gerjesztő dolog.

A serdülőkor előtt

11 és 14 éves kor közt, amikor az agyalapi mirigy jelt ad arra, hogy meginduljon a növekedési hormon termelődés, a fiúk szervezetében a tesztoszteron, a lányokéban pedig az ösztrogén termelése, olyankor mindkét nem  megpróbálja értelmezni ezeket az új érzéseket. A lányok esetében a szexuális fantáziálás az elő-serdülőkorban kezdődik, amikor először teker biciklivel hegymenetben vagy mászik fel egy fára vagy rúdra és erős energia-löketet érez a lábai közt.

Kábultan és csodálkozva érzi a későbbi orgazmusának első remegéseit. Vágyait, melyek üldözik a lányt, ekkor már a bulikban, táncolásban, kutyasétáltatásban és chatelésben éli ki. Összetűzésbe kerül eleinte csak egy rokonával, majd egy tanárával; veszekednek a legjobb barátnőjével, vagy annak a szerelmével… majd a tündérmesék romantikus kalandokká alakulnak át a képzeletében, az élet egzotikus hozzávalóival.

Nőknél az is gyakori, hogy képzelődéseikben szerepet kap a behódolás, megadás (a szexnek próbálnak ellenállni, de egy nagyobb erő legyőzi őket, így nem érzik magukat felelősnek saját vágyaikért), a hármas vagy csoportos szex, fétis szex, nyilvános helyen való szex, szex egy híres emberrel vagy idegennel (ez utóbbit főleg nők valósítják meg.) Nőgyógyászok megerősítették, hogy bizonyos nők képesek elérni az orgazmust pusztán a képzelőerejük segítségével, egyedül és anélkül, hogy fizikailag hozzájuk érne bárki.

Miről fantáziálnak a férfiak?

A fiatal fiúk általában tudatában vannak szexuális erejüknek, és ezt hamarabb is kezdik el felfedezni, mint a lányok, mert több fiziológiai lehetőségük van rá. A fantázia világában néhány férfi gyertyafényes vacsorát és naplementét képzel maga elé. De gyakoribb, hogy a románc csak eszköze végső céljuk elérésének: a szexuális közösülés beteljesülésének. A férfiak gyakrabban fókuszálnak a testrészekre és a szexuális aktusra. Gátlástalan szexet képzelnek el – csendes, szenvedélyes, feltételek nélküli szexet.

Egy másik népszerű téma a férfiak körében az idegenekkel való szex, a több emberrel való szex és a nő kényszerítése a szexre. A nők és férfiak megoszthatják ugyanazon szexuális tevékenységet, de a változatosságra fektetett hangsúly nem mindig ugyanakkora mértékű.

Az embereket elragadhatja a szexuális izgalom. Néha a fantázia kíméletlensége fontos, mert ez kiküszöbölheti annak szükségességét, hogy bűnösnek kelljen éreznie magát vagy aggódjon. Mindenki szórakozik, senki nem érzékeny és az eredmény mindig a szexuális gyönyör. A szerepek sok esetben megfordulnak. A férfiak akarnak behódolni és kiszolgáltatni magukat a fantáziájukban határozott és szexuálisan agresszív dominának.

Szexuális fantáziánk bonyolult pszichológiai jelentőséggel is bírhat anélkül, hogy morbid vagy egészségtelen lenne. A fétis szexről való fantáziálás – mint a bőrhöz, egy bizonyos ruhadarabhoz, állathoz, bőrszínhez vagy testrészhez való vonzalom – szintén biztonságos. Senki nem kifogásolhatja, nem sérelmezheti és nem torolhatja meg őket semmilyen módon.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.