Amit nem tudsz a férfimaszturbációról!

A maszturbáció fontos dolog – nem is hinnénk azonban, mi mindent nem tudunk még a férfiak önkielégítési szokásairól.

Nincs szükség szakértőre ahhoz, hogy megállapítsuk: a férfiak nagy többsége végez önkielégítést, és miért is ne tennék? Jól esik, oldja a stresszt, és segíti az elalvást. Számos előnye van, de vajon hátrányai is?

Nem is gondolnánk, hány férfi gondolkodik azon, vajon normális-e, ahogyan ő maszturbál. Legtöbbször azon aggódnak, technikájukba vagy az önkielégítés gyakoriságába bele lehet-e kötni.

„Normális ez?”

A szakemberek szerint az emberek hajlamosak meghatározni, mit tartanak normálisnak és abnormálisnak. Minden férfi a saját igényeinek megfelelően végez önkielégítést, senki sem szabja meg, hogy csak a kezét használja, vagy netán valamilyen szexuális segédeszközt is. Visel-e valamilyen speciális öltözetet, fantáziál közben, nézi magát a tükörben, vagy szexújságokat is segítségül hív. Ez teljesen személyfüggő, és egyik módszer sem elítélendő.

Fotó: 123rf.com

„A maszturbáció biztonságos”

A partnerrel történő közösüléssel szemben a maszturbáció közben nem kaphatunk el semmilyen betegséget, én nem áll fenn a veszélye, hogy teherbe ejtjük a hölgyet. Ilyen tekintetben valóban biztonságos, ugyanakkor nem teljesen.

A túlságosan gyakori vagy erőteljes dörzsöléssel történő önkielégítés hatására ugyanis könnyen sérülhet a pénisz bőrfelülete, ahogyan ezt a férfiak többsége tudja is.

Azt talán már kevésbé, hogy ha a művelet közben párnához, lepedőhöz, padlóhoz, valamilyen tárgyhoz dörgölőzve, vagy csak háton fekve, esetleg erős stimulációhoz szokva tud valaki elélvezni, az később problémát okoz, ha partnerrel bújik ágyba.

A szóló szex felpezsdíthet, de le is törheti a lelkesedést

A maszturbáció természetesen sokat segít szex közben is, hiszen a férfi megtanulja, mire hogyan reagál, mi esik jól neki az ágyban, hogyan érintse meg őt a partnere, sőt azért is hasznos, mert az önkielégítések során az ejakuláció késleltetését is kiügyeskedheti. Ráadásul, ha a partner beteg vagy valami problémája van, és nem kerülhet sor a szexre, magának is „elintézi” a dolgot, ha kielégülésre vágyik.

Előfordulhat azonban az is: a férfi annyira megszokja a saját ritmusát, technikáját maszturbáció közben, hogy a partnerrel történő érintkezés már nem is olyan élvezetes számára. Az azonban nem egyértelmű, hogy problémát jelezne a kapcsolatban, ha egy férfi a párja mellett is rendszeresen önkielégítést végez.

Bizonyos technikák szexuális diszfunkcióhoz vezetnek

A szakemberek arra figyelmeztetnek, egyes férfiak, akik gyakran izgatják magukat úgy, ahogy ezt a partnerük mellett nem teszik – például nagyon gyorsan, vagy erősen dörzsölve a hímtagjukat elégítik ki magukat -, meggátolják a normális ütemű ejakulációt. A férfiaknak meg kell tanulniuk, hogy megközelítőleg a partnerükkel egyszerre elégüljenek ki, mert különben ez hosszútávon gondokat okoz az ágyban.

Nagyobb a prosztatarák esélye?

Az összefüggés a maszturbáció és a prosztatarák között bizonytalan. A legutóbbi kutatások szerint a fiatal férfiaknál a gyakori önkielégítés emelte a prosztatarák kockázatát, az ugyanilyen gyakorisággal végzett maszturbáció is idősebbeknél azonban csökkentette a rizikóját.

A szakemberek szerint nem valószínű, hogy ez járul hozzá a betegség sűrűsödéséhez. Normális, hogy az fiatalabbakban pezsegnek a hormonok, és jobban igénylik az örömszerzést.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Szárnyati Géza

    “A férfiaknak meg kell tanulniuk, hogy megközelítőleg a partnerükkel egyszerre elégüljenek ki, mert különben ez hosszútávon gondokat okoz az ágyban.”

    Miért a férfiaknak? A nőknek is ugyanannyi idejük van rá. 🙂