Agyban az ingerlés

Egy nemrég megjelent tanulmány arról számolt be, hogy a vagina, a méhnyak vagy a klitorisz ingerlésével a szenzoros kéreg három különböző területét lehet aktiválni.

A Rutgers Egyetem kutatói Barry R. Komisaruk vezetésével funkcionális mágneses rezonancia képek segítségével térképezték fel a különböző intim testrészek ingerlésére leadott agyi válaszokat. A kísérletben tizenegy egészséges, 23 és 65 év között nő vett részt, és az eredmények azt mutatták, hogy valamennyi genitális terület stimulálása aktiválta a szenzoros kéreg valamelyik részét.

szex77

Komisaruk elmondta, hogy kísérletük során egyértelműen bebizonyosodott, miszerint nem csak a klitorisz, de a vagina, a méhnyak, sőt a mellbimbó ingerlése is erős reakciót vált ki a szenzoros kéreg egyes területein, ami segíthet megérteni, hogy a genitális stimuláció miként áramlik végig az agyon, és végül miként jön létre az orgazmus.

Irwin Goldstein, a The Journal of Sexual Medicine főszerkesztője azért érzi kulcsfontosságúnak ezt a felfedezést, mert mint elmondta, a férfiak nemi ingerközpontját már az 1930-as-50-es évek során feltérképezték, míg a nőkével csak 2010-ben kezdtek fel foglalkozni, és akkor is csupán a klitorisszal. A jelenlegi tanulmány az első, amely a klitorisz mellett a vagina, a méhnyak és a mellbimbó ingerlése által létrehozott agyi reakciókra is kitér, és ezáltal segít még jobban megérteni a női szexualitás működését.

Forrás: