A jó szex további titkai

A jó szexhez evésen, testmozgáson, a stresszmentes életen és az alváson keresztül vezet az út. Meglepő, de az agyunk a legjelentősebb “szexuális” szervünk mind közül. Törődjünk vele!

Édes álom

Bár nincs közvetlen kapcsolat a szundítás és a jó szex között, de a kedélyállapot összefüggésbe hozható az alvással eltöltött idővel. Azoknál az embereknél, akik kevesebbet alszanak mint 6 óra, többször jelentkeznek a fáradtság, szomorúság, ingerültség és a stresszesség jelei, mint azoknál, akik 8 órát alszanak. A krónikus alváshiányban szenvedőknek elsősorban a libidójukat, és nem a szexuális teljesítményüket csökkenti a kialvatlanság. Sajnos, az alacsony szexuális aktivitás, fáradékonyság, mogorvaság a legkisebb problémája az alváshiányban szenvedőknek.

Ezen kívül
– Több balesetet okoznak, a nem megfelelő alvás miatt ugyanis csökken a koncentráló képességük és romlik tapasztaltságuk a vezetésben.
– Nehezebben érhető el náluk a súlycsökkenés, mivel a kevés pihenés miatt a szervezetnek nincs ideje lebontani a karbohidrátokat.
– Megnövekszik a lehetőség a hormonális és metabolikus (cukorbetegség, elhízás, magas vérzsírszint, magas vérnyomás) megbetegedések kialakulására, amelyek közvetve kiválthatják a 2-es típusú cukorbetegséget és a szívelégtelenséget is.

Próbáljuk meg növelni a teljes alvásidőt legalább fél órával vagy akár többel is!

Csak nyugodtan!

Az agyunk a legfontosabb, legjelentősebb “szexuális” szervünk mind közül. Itt fogalmazódik meg minden olyan információ, amely a különböző testi hatásokra alakul ki bennünk. Az agy működése tesz képessé arra, hogy élvezni tudjuk a szexet. Ehhez azonban megfelelő pihenésre van szükségünk.Az igazi egészség és a kellemes szexuális élet eléréséért tudnia kell abbahagyni a munkát, és tudnia kell lazítani. A szex relaxációt és időt igényel. A pároknak óvni kell magukat a túl sok stressztől, az élvezet hiányától és az elhidegült érintkezéstől.

Mindenképp meg kell találni a középutat, a munka, a beállított ütemterv és a kevesebb stressz és fáradtság elérése között. Lazuljon el, sétáljon 10-30 percet, meditáljon, vegyen egy forró fürdőt, jógázzon, vagy egyszerűen pihe. Ez az idő feltölti energiával és segít a munkát összehangolni a családdal és a szexuális élettel.

Természetesen a fenti életvezetési tanácsok nem jelentenek garanciát, ám ha Önnek már jó alapjai vannak és törődik önmagával, élvezetesebbnek találja majd a szexet.

Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos

Szexuális vonzódások

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.