6 tipp – így lehet sikeres a munka és a magánélet!

Amikor mindkét szülő dolgozik, a munkahelyi és családi kötelezettségek között próbál lavírozni. Ez pedig feszültséget okozhat a házasságban. A jelenlegi adatok azonban azt mutatják, hogy a dolgozó anyák jól kezelik a házasság és a gyereknevelés problémáit. A ’70-es években, amikor a nők elkezdtek dolgozni, a válások aránya egyre nőtt, ezt követően azonban egy erőteljes csökkenés történt. Ma a legkevesebb válás az államokban van, pedig ott a legmagasabb a dolgozó feleségek aránya – mondja Stephanie Coontz.

Stephanie Coontz írónő, családtörténész, néhány olyan érdekes ötlettel állt elő, ami segíthet a nőknek és férfiaknak egyensúlyban tartani a családot és a munkát.

Először is a nőknek kihívás kell a munkában. Tanulmányok mutatják, hogy amikor mindkét szülőnek kihívást jelent munkája, jobb párkapcsolataik vannak, jobb a szexuális életük, kevésbé hajlamosak a depresszióra és sokkal eredményesebbek – mondja Coontz.

Másodszor is vizsgáljuk meg ki hány órát dolgozik, az egyik leggyakoribb oka ugyanis annak, hogy a nő otthagyja a munkahelyét az, hogy a férjük túl sok időt tölt munkahelyén, nem az, hogy a gyerekekkel otthon akar maradni – véli az írónő.

shutterstock_63218476

Mindemellett Coontz úgy látja, át kell gondolni a rossz oldalát annak, hogyha valaki elhagyja a munkáját. Ha egy nő kilép munkahelyéről, nagyobb eséllyel lesz depressziós.

A szakértő szerint a dolgozó nők jó hatással vannak az apákra és a gyerekere, ugyanis amikor az anyák teljes munkaidőben dolgoznak, az apák jobb szülők lesznek és többet tudnak gyerekükről.

Ötödik tanácsként a szakember azt javasolja: ne érezzünk bűntudatot. Amikor a gyerekeket megkérdezték, mit kívánnak dolgozó szüleiknek, nem azt mondták, hogy több időt, hanem kevesebb bűntudatot és stresszt. Amikor több időt mondtak, azt az apától szerették volna – írja Coontz.

Végül a családtörténész azt tanácsolja: ne legyünk túl gyerek-centrikusak. Szerinte a mai gyerekre összpontosító életmód nem éppen ideális. Azok a nők, akik dolgoznak, gyakran érzik, hogy nem töltenek elég időt gyerekeikkel, ezért a munkán kívül minden percet velük töltenek – olvasható a Foxnews oldalán.

Forrás: Orientpress.hu

Forrás: