6 ok, amiért a barátnőnk nem akar szexelni

Bizonyos érzések gátolják a szexet

Egy párkapcsolat elején általában olyan erővel ég a láng és tombol a vágy, hogy a szex nemcsak mindennapos, de akár naponta többször is megtörténik. De mi a helyzet, ha a nő a működő kémia ellenére nem akar szexelni, vagy nincs elragadtatva az ötlettől?

Kellemetlen helyzet elé állíthatja az élet azt a férfit, aki hiába próbálja egy következő szintre emelni a kapcsolatot – vagyis bevonni abba a szexualitást -, újdonsült párja nem hajlandó erre.

Fotó: 123rf.com

Egy kapcsolatban, ha a felek között működik a kémia, általában gyakori a szex, különösen az elején. Ám ha a nő nem akar szexelni, annak nyomós oka van. A férfiak azonban többnyire nem tudják, miként kezeljék ezt.

Miből adódhat tehát, ha a nő nem akar szexelni?

1. Tapasztalathiány és félelem: sok esetben a szexuálisan tapasztalatlan hölgyek ódzkodnak a szeretkezéstől, mivel elméletben a szex fájdalmas is lehet – ha az illetőnek rossz tapasztalata volt, akkor pedig valahol érthető, hogy igyekszik húzni az időt. Ilyen esetben türelemmel és beszélgetéssel lehet elérni, hogy a dolgok megoldódjanak – a félelem legyőzése szükséges a szexhez.

2. A nő aszexuális: vannak nők, akik természetüknél fogva aszexuálisak – ez nem jelenti azt, hogy a férfi társaságát nem élvezik, s nagyra értékelik a párkapcsolat minden előnyét, a szeretettel, odaadással együtt. A szexet azonban nem kívánják.

3. A nő kellemetlenül érzi magát a bőrében: számos nő nem akar szexelni azért, mert nincs megelégedve külsejével, testével – s attól fél, ha meztelen lenne, minden tökéletlenségével szembesülne a partnere. Ezen csak úgy lehet segíteni, ha visszaadjuk az önbizalmát, s éreztetjük vele, mindenképpen tetszik nekünk és kívánjuk őt.

4. A nő nem érzi magát tisztának: sokszor előfordul, hogy a nő nem akar szexelni, mert úgy érzi, nem elég tiszta és illatos a szerelmeskedéshez, s ez kényelmetlen a számára. Leginkább az zavarja, hogy nemi részeit sem tudta megmosni, lehet, hogy nem volt módja szőrteleníteni és így tovább. Ha egy nő nem érzi magát kellően tisztának és szépnek, mondhat nemet a szexre.

Fotó: 123rf.com

5. Megvan a havi vérzése: számos nőnél természetes, hogy ha menstruál, nem szívesen szeretkezik. Ez tipikusan az a helyzet, amikor nem érzi magát tisztának és kényelmetlen számára a szex. Talán attól is fél, hogy a vér látványa elriasztja a párját vagy rosszul lesz tőle.

6. A nő a rossz megítéléstől fél: tény sajnos, hogy a modern társadalmakban is megvan a patriarchális gondolkodás, s sok nőt ítélnek meg szexuális viselkedése kapcsán. A barátnőnk attól is tarthat, hogy az ő viselkedése számunkra nem megfelelő, nem helyénvaló, kevesebbnek tartjuk majd őt a szex után, vagy mást gondolunk róla, mint amilyen. Olyanok is vannak, akik abban nevelkedtek, hogy a házasság előtti szex nem helyénvaló, s nem is becsülendő az a nő, aki megtette.

A gátlásokat, félelmeket és rossz berögződéseket mindenképpen csak türelemmel és beszélgetéssel lehet feloldani.

50 forró szexfantázia

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.