Szexgyilkos szokások – mivel vesszük el a saját kedvünket?

Ételek, problémák, amelyek megölik a libidót

A szexhez nem mindig van kedvünk – különösen nincs azonban, ha bizonyos szexgyilkos szokások rabjai vagyunk. Közéjük tartoznak ételek és hétköznapi gondok is, amelyekkel szembe kell néznünk.

Csodálkozunk, hogy nekünk, párunknak, vagy netán egyikünknek sincs kedve mostanság a szexhez? Hacsak nem vesztünk csúnyán össze valamin, egyéb okok is állhatnak a háttérben – melyekre nem is gondolnánk.

Íme a szexgyilkos szokások, amelyeket gyakran elkövetünk

1.Sűrűn eszünk gyorséttermi ételt: ha mindig sietünk és az esetek többségében valamilyen gyorsétteremben költjük el ebédünket, vacsoránkat, túl sok finomított szénhidrátot viszünk szervezetünkbe, egyszerű cukrot és telített transzzsírsavakat. Ezek lassítják a véráramlást és befolyásolják, miként teljesítünk az ágyban. Sokkal jobban járunk, ha elhagyjuk a szexgyilkos szokást és több zöldséget, gyümölcsöt, növényi eredetű fehérjét eszünk – babot, diót, tofut. Ezzel több energiánk lesz a szexhez.

evés2

2.Túl sok só: ha a sok só rendszeresen része étrendünknek, ez ugyancsak egy szexgyilkos szokás. Ebben az esetben ugyanis jó eséllyel magasabb a vérnyomásunk, amely csökkenti a libidót. Tartsuk távol magunkat az előre csomagolt ételektől, mert sokszor túl sok bennük a nátrium és kevesebb sót fogyasszunk étkezéseknél is! Egy-egy remek fűszer jól helyettesíti.

3.Stressz: az állandó stressz nagyon rossz hatású ránk nézve. Ha a testet hosszú időn át elárasztják a stressz hormonok, az egészségünk és a szexuális életünk is veszélybe kerül. Fontos a stresszkezelés, ezért járjunk utána, nálunk mi a legjobb módszer. A gyakori séták, jógázás, de a nevetés is sokat segít.

4.Az előjáték kihagyása: a tudomány is alátámasztja, hogy ha lassan „épül fel” a szex, hosszabb ideig is tart. Egy felmérésből, amelyben 8700 embert kérdeztek meg – nőket és férfiakat egyaránt – kiderült, hogy a szex valóban tovább tartott, ha az előjáték több típusát is alkalmazták. Az orális szex és a maszturbáció valódi „hajtóerő”.

5.Túl elfoglaltak vagyunk: valódi szexgyilkos szokás, ha túlpakoljuk a naptárunkat teendőkkel. Senki sem lehet annyira elfoglalt, hogy még a szexuális életére se jusson ideje! Az intimitásnak és a kapcsolatnak az első helyen kell maradnia, még akkor is, ha külön estéket kell kijelölni a szexre.

meddoseg

6.A régi szokás unalma: van az a pont, amikor elkezd unalmas lenni, hogy minden, mindig ugyanúgy történik. Próbáljunk hát ki új pozíciókat, helyeket, vagy dobjunk be újdonságokat szex játékok, erotikus masszázs formájában.

7.A ki nem beszélés: ha van valami, ami zavar bennünket a szexben, nagy hiba nem beszélni róla. Ahogyan az is fontos, hogy megosszuk, ha valami újdonságra vágyunk. Nem kell előre azon aggódni, miként reagál a partnerünk. Mindenképpen beszélnünk kell – különben a hallgatás teszi kényelmetlenné a szexuális életünket.

8.Önbizalomhiány: igazi szexgyilkos szokás önmagunkat csúnyának, kövérnek, vagy bárminek nevezni, ami negatív, illetőleg elhinni, amit mások hangoztatnak rólunk. Mindez ugyanis nagyon rossz hatással van a szexre. Akinek nincs önbizalma, az a szeretkezést sem igazán tudja élvezni, mert testképe megzavarja ebben. Ha valóban úgy ítéljük meg, szeretnénk változtatni magunkon, tegyük meg – és szerezzük vissza önbecsülésünket. Gondoskodjunk magunkról, és olyan emberekkel töltsük időnket, akik mellett jól érezzük magunkat! A túlsúly egyébként valóban negatívan hat a szexre. Ha leadunk pár kilót, az máris növeli teljesítményünket és a kedvünket is az intimitásra.

9.Túl sok alkohol: egy pohár bor vagy sör segít relaxálni, de a túlzásba vitt ivás meggátolja a normális szexet. A férfiak sok alkohol fogyasztása esetén különösen küzdenek a teljesítménnyel, ezért ha hangulatba is szeretnénk kerülni, azt mérsékelt alkoholfogyasztással tegyük.

10.Alváshiány: bizony, ha keveset alszunk, a libidónk látja kárát. Egy tanulmány szerint azok a nők, akik többet aludtak, több alkalommal is szeretkeztek és az jobban is esett számukra.

11.Cigaretta: a dohányzás sokféle módon rongálja a szervezetet, s valójában szexgyilkos szokás is. A dohányban levő kémiai anyagok ugyanis zavarják a véráramlást, amely szexuális problémákat okozhat. Nagyon érdemes tehát leszokni!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php