Homeopátia gyermekeknek

A homeopátia babáknak és gyerekeknek is előnyös alternatív gyógymód lehet, immunrendszerük is erősödik. Milyen homeopátiás szerek adhatók gyerekeknek és milyen betegségek esetén érdemes alkalmazni ezeket?

A homeopátia gyerekek esetében is alkalmazható alternatív kezelési módszer, mivel biztonságosan és természetes úton erősíti szervezetük védekező rendszerét. A homeopátiás gyógyászat a babák számára is ideális, mivel gyengéd és mégis hatékony kezelést biztosít.

A babák és kisgyerekek immunrendszere megerősödik, aminek következtében egész gyermekkorukban ellenállóbbak lesznek a betegségekkel szemben. Napjainkban egyre több szülő keres alternatívát a vényköteles gyógyszerekre, mint például az antibiotikumok, a szteroid krémek, az inhalátorok stb., mivel újra és újra felírják ezen készítményeket az orvosok, és a szülők nem akarják, hogy a gyerek gyógyszerfüggővé váljon.

Egyes vélemények szerint a kémiai úton előállított gyógyszerek nem biztosítanak hosszú távú védelmet a betegségekkel szemben, és számtalan mellékhatásuk is van. Mivel a homeopátia segít a babáknak és kisgyerekeknek megerősíti az immunrendszerét – és ezáltal segít felvenni a harcot a betegségekkel szemben -, egy gyengéd és hatékony alternatívát jelent egyes betegségek kezelésre.

A homeopátiás kezelés az immunrendszer erősítése mellett helyreállítja az egyensúlyt fizikai, mentális és érzelmi szinten is. A babák is gyermekek jól reagálnak a homeopátiás kezelésre, ha betartjuk az előírt adagot! Akár az újszülöttek számára is előnyös lehet a homeopátiás kezelés!

homeo

A homeopátiás szerekből olyan kis adagra van szüksége egy újszülöttek, hogy az gond nélkül beadható. Ez a szer általában tejcukorral, porcukorral vagy vízzel készül, így a szülők könnyen tudják adagolni a készítményt babájuknak.

A homeopátia a gyerekek számára biztonságos, és a szokásos gyerekkori panaszok mellett – mint a visszatérő fülgyulladás, köhögés, megfázás, fogzás – olyan gyermekbetegségek nyomasztó tüneteit is enyhíti, mint a bárányhimlő vagy a kanyaró.

A homeopátiás kezelés segíthet az olyan komoly betegségek esetén is, mint az ekcéma és az asztma, ugyanakkor olyan viselkedési problémák esetén is hatásos, mint a félénkség, a szorongás és a figyelemzavar.

A gyermekbetegségek legismertebb gyógyszere a Chamomilla. Emellett széles körben elterjedt homeopátiás gyógyszerkészítmény az Oscillococcinum, amely megfázásra, az influenza megelőzésére és a betegség minden szakaszának gyógyítására alkalmas, illetve az Arnica montana, amelyet különféle sérülések, véraláfutások, kék foltok és bizonyos náthás megbetegedések kezdetén alkalmazhatnak sikerrel a szülők.

A homeopátia a következő betegségekben segíthet: figyelemhiányos hiperaktív betegség (ADHD), viselkedési zavarok, hiperaktivitás, éjszakai rettegés, szorongás, félelem, félénkség, kólika, asztma, ekcéma, allergia, lassú testi és/vagy érzelmi fejlődés, ágybavizelés, székrekedés, köhögés, fülfájás, pelenkakiütés, ismétlődő és elhúzódó fertőzések, lassú felépülés heveny betegségek után, alvási zavarok, koszmó, stb.

Az alternatív módszerek sok esetben megfelelő kezelést biztosítanak a visszatérő betegségek esetén is, és immunrendszerük is erősödik a kezelés hatására!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.