Képgaléria – Vízparti ház teraszokkal

Egy vízparti telekre sokféleképpen lehet házat tervezni, de a Crosson, Clarke, Carnachan építész stúdió munkáját példaértékűnek tartjuk.

A gyönyörű tengerparton egy régi nyaralót terveztek és építettek át, mely oly sok családi emléket hordozott, hogy a lebontás szóba sem kerülhetett.

ház

A folyamatos nyaralás érzetét tovább erősítik a különálló épületrészek, mely egyfajta “táborozós” élményt ad – mintha sátorról sátorra látogatna az ember. Főbejárat nincs, a napi élet rituáléjai mind összeköttetésben állnak a külső terekkel – erős ellentétben a városi életformával. A fürdőszoba is teljesen megnyílik a kültérre – szinte a szabadban fürdés, zuhanyozás élményét adva.

Az anyagválasztásban is visszaköszön a természet – visszafogott vízparti színpalettával, a minél kevesebb karbantartás is fontos szerepet kapott, a cink tető halpikkelyekre emlékeztet. Minden nyitott – a nagy üveg tolóajtók elmossák a határokat beltér és kültér között. A zsalukkal teljesen bezárható a ház azokra az időkre, amit a család távol tölt.

// vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3);
// ]]>

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.