Milyen a jó gyermek íróasztal?

Manapság szinte minden gyermeknek szüksége van számítógépre – akár az iskolai feladatok elvégzéséhez, akár önfejlesztéshez vagy játékhoz. Ehhez azonban megfelelő asztal sem hiányozhat a gyerekszobából!

Nehezen boldogul napjainkban egy iskolás-, de lassan már egy óvodás gyermek is számítógép nélkül. A készülékre szükség van, akár iskolai feladatokról, képességfejlesztésről, egy adott témában történő önképzésről vagy akár csak játékról van szó. Az információ korában a gyermekek is a számítógép mellett nőnek fel.

A gyerekszoba belső tere ugyanakkor ritkán engedi meg, hogy a lurkónak legyen külön asztala a tanuláshoz, rajzoláshoz és a számítógépezéshez. Noha manapság sokan vesznek a gyereknek is laptopot, az asztali gépek is népszerűek, különösen gyerekszobába.

Szerencsére a bútorok között igen fantáziadús modelleket találunk, melyekkel két legyet ütünk egy csapásra: tökéletes lesz az asztal számítógépezéshez és egyéb feladatokhoz is. A formatervezés tökélyei az alábbi darabok, optimális helyet adva mindenféle tevékenységnek. Lássuk a legnépszerűbb formákat!

1.L-alakú asztal

Ez a leginkább kedvelt számítógépasztal stílus, ugyanis kiválóan funkcionál sarkokban, nem kevés helyet takarítva meg a szobában. Az L-alak egyik vége a számítógépnek és a billentyűzetnek alkalmas, míg a másikat könyvek olvasásához és egyéb hagyományos tanuló tevékenységekre használhatjuk.

2.Integrált eltolható asztal

Viszonylag új dizájn, de nem kevésbé népszerű. Egyszerű számítógépasztalból áll, mely egy vázon helyezkedik el – a másodlagos asztal pedig az eredeti alatt lapul meg, csupán néhány centiméterrel kisebb annál. Ki lehet azonban hajlítani az asztal alól, ha tanulófelületre van szükség. Remek hely-megtakarító modell. Egy ilyen bútor tökéletesen illeszkedik a gyerekszobába, ahol szinte állandóan változnak a tevékenységek. A dizájn ráadásul maximális helyet biztosít a lábnak is.

3.Lineáris számítógép- és tanuló asztal

Egyszerű dizájn, de a leghatékonyabb, ha a gyerekszoba elég hosszú ahhoz, hogy kényelmesen elférjen az asztal. Ebben a kialakításban a számítógép- és a tanulóasztal egyben van, mindkét lehetőség egy szolid lineáris asztalba van integrálva. Idősebb gyermekeknek ideális, akik egyszerre sok dolgot csinálnának az asztalon, elegendő hely van ugyanis a tároláshoz, tanuláshoz-munkához és számítógépes tevékenységhez is.

4.Emelvényes tanuló asztal

Egyedi számítógép-asztal dizájn, mely egyre népszerűbb a gyermekszobák berendezésekor. Az asztal egyik végén egy tartó helyezkedik el, kissé az asztallap felett, mely azonban kiválóan alkalmas arra, hogy a monitor vagy maga a laptop elférjen rajta. Rendelkezik kigurítható billentyűzettartóval az asztallap alatt. Igen sok helyet spórol meg ez a modell és mindenféle tevékenységhez ideális.

Természetesen, ha egyedi igények merülnek fel – például a szoba nem mindennapi mérete vagy elhelyezkedése miatt – asztalossal is készíttethetünk megfelelő bútort a gyerekszobába!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.