Gyönyörű tavasz – képgalériával

Áprilisban egy hatalmas, színpompás hullám söpör végig Japánon. A városok, kertek, hegyek és völgyek rózsaszínbe és fehérbe borulva ünneplik a tavaszt, a világ pedig tátott szájjal irigykedik a képek láttán. Ez a hanami, a cseresznyefa virágzás ünnepe.

Már több mint ezer éve ünneplik a távoli szigetországban a cseresznye virágba borulását. Az alig pár hétig tartó esemény többet jelent Japán lakóinak, mint egy egyszerű természeti jelenség.

A hanami szó  virágnézést jelent, és az ünnep első ránézésre valóban csak ennyiből áll. Az emberek ilyenkor a szabadba mennek, sétálnak és piknikeznek a parkokban, miközben csodálják a fehér és rózsaszín szirmok tengerét.

De a nap végével sem kell hazatérniük, a jozakura során papírlámpásokkal világítják be a ligeteket, így este is folytathatják a gyönyörködést.

[slideshow gallery_id=”38″]

A cseresznyefa Japán egyik legfontosabb nemzeti jelképe. A sakura (így nevezik a Japánok ezt a különleges fát) tiszavirág élete egyszerre szimbolizálja a lét mulandóságát és szépségét. Nem is csoda, hogy az évszázadok alatt rengeteg művésznek adott már ihletet, sőt, a nemzet összetartásáért is sok esetben ő volt a felelős. Úgy tartották, minden a hazájáért meghalt hős egy cseresznyevirágban születik újjá.

Minden évben turisták ezrei érkeznek Japánba csak azért, hogy ők is részesei lehessenek a csodának.

Gerstenbrand Bence – Pozitív Nap

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.