Gyógynövényekkel az immunrendszer támogatásáért

Az immunrendszer testünk legfontosabb és legbonyolultabb rendszere. Nélkülözhetetlen szerepet játszik a fertőzésekkel szembeni védelemben, a kóros sejtburjánzás kifejlődésének, valamint növekedésének megakadályozásában és saját sejtjeink, szöveteink, szerveink, védelmében.

Rengeteg életmódbeli tényező befolyásolja ennek a rendszernek a működését, sok olyasmi is, amire nem is gondolunk. A kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozás, rendszeres testmozgás, a dohányzás mellőzése, a stressz megfelelő kezelése, sőt, a kedvező szociális körülmények is pozitívan hatnak az immunrendszerre, ezáltal az egészségre is.

Fotó: 123rf.com

A megfelelő táplálkozás alappillére az immunrendszer támogatásának, különösen évszakváltáskor szükséges fokozottabban ügyelnünk a vitamin- és ásványi anyag pótlásra.

Az emberiség első és máig fennálló patikája maga a természet, ahonnan számos gyógynövény és növényi hatóanyag származik, amelyek képesek hozzájárulni az immunrendszer megfelelő működésének fenntartásához.

Ilyenek például a homoktövis, a bíbor kasvirág és a propolisz. Részletes leírásért kattintson az alábbi linkre! 

Forrás: Csak a Nőknek


Egy válasz

 1. Jáger László

  Nekem ez olyan +foghatatlan..
  Hiszek a vitaminokban ,gyümölcsökben ,talán 1S növények gyógyhatásában is ,de nem tartom minden növényt gyógyítóhatásában,mert ezek sem csodaszerek..
  Bánjuk csínján ezekkel a biotermékekkel…
  Lehet,hogy nem ártanak,de nem minden esetben hasznosak…
  Én inkább az orvosi szerekre teszem le a voksomat…
  Ezek nagy része már bizonyította a hatását..
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.