Diétás tésztafinomság

Ha unjuk a sima főttészta ezer variánsát, jó alternatívát jelentenek a menthetetlenül fellépő pasta iránti vágy esetén a tésztasaláták.

Hasonló okokból dobtam ma össze ezt a citromtól különösen frissítő ízű változatot. Ez most egy extra light-os, vega verzió lett.

  • 250 g fusilli tészta
  • 15 dkg szárított paradicsom (napon szárított)
  • 15 db fekete olajbogyó
  • 1 közepes db kígyóuborka
  • 1 db citrom
  • 2 ek olívaolaj (extra szűz)
  • A tésztát kifőzzük.

Miközben a tészta készül, összevágjuk az alapanyagokat: a szárított paradicsomot vékony csíkokra, a meghámozott uborkát julienn-re, az olajbogyót karikákra.
Egy nagy tálba tesszük a leszűrt tésztát, hozzáadjuk az előkészített hozzávalókat, megspricceljük olívaolajjal és ráfacsarjuk a citrom levét. Alaposan összeforgatjuk az egészet és mehet is a hűtőbe.
Tálalás előtt egy kis extra citrommal locsoljuk meg, az intenzívebb ízhatás kedvéért.

Forrs: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.