Cukkinis, zöldspárga krémleves joghurttal

Még mindig nagyon meleg van. Ilyenkor a nehéz, zsíros ételekre rá sem tudunk nézni.  A hideg krémlevesek viszont jöhetnek minden mennyiségben. Íme egy könnyű és finom recept!

Hozzávalók:

  • 1 közepes cukkini 
  • ½ csomag zöld spárga
  • víz
  • 1 kk só
  • 2 kk őrölt rozmaring
  • 1 joghurt

botmixer

 

A cukkinis zöldspárga krémleves elkészítése:

A cukkinit meghámozom és kockákra vágom, a spárgák végét 1/3-ánál levágom, majd kis darabokra vágom őket. Egy lábasba teszem főni, annyi vízzel, ami ellepi. Kb. 15 perc alatt puhára fő. Leveszem a tűzről, hozzá adom a sót, a rozmaringot, a joghurtot, és bot mixerrel összeturmixolom. 

Forrás: