Amerikai fahéjas-almás sütemény

Nos ez tényleg amerikai: nagyon vajas, nagyon édes, nagyon fahéjas, és nagyon finom! Édesszájúak körében nagy sikert aratott, nálunk is hamar elfogyott.

Hozzávalók (1 bögre 2,5 dl-nek felel meg)

  • 2 bögre (amerikaiasan cup) liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 csipet só
  • 4 teáskanál sütőpor a lisztbe keverve
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 1,5 bögre tej
  • fél bögre olvasztott vaj (11 dkg)
  • A fahéjas “töltelékhez”
  • 1 bögre puha vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál liszt

fahejas süti

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180°-ra.
  2. A tojásokat a cukorral kikeverjük, bele jön a vanília aroma, majd felváltva a tej és a liszt. Végül belecsorgatjuk az olvasztott vajat. Villámgyorsan kész van. Ne aggódjanak, akkor jó ha sűrű palacsintatésztaszerű a massza.
  3. A töltelékhez valókat alaposan kikeverjük egy spaktulával. A tésztát egy sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe öntjük. A tölteléket rápötyögtetjük és kissé elkeverjük, hogy márványos legyen.
  4. 180°-os sütőben 30-35 percig sütjük. Aki a tetejére még mázat is szeretne nézze meg az eredeti receptet, ott arra is van recept. Én ezt már túlzásnak tartottam, de édesszájúaknak belefér. Összességében egy nagyon jó sütemény, 40 perc alatt elkészíthető.

Forrás: