Toszkán zöldségleves 2012-10-08 Diéta Megosztás: Tweet A hűvös, nedves idő beköszöntével jól esik néhány deci meleg folyadék. Segítsük az immunrendszerünket egy tál Toszkán zöldséglevessel! Hozzávalók 4 fő részére 4 szál angol zeller 2 sárgarépa 2 közepes vöröshagyma 1 kápia paprika 4 paradicsom 3 duci fokhagymagerezd 1 csokor kakukkfű néhány ág rozmaring maréknyi bazsalikomlevél só frissen tört fekete bors olívaolaj Tálaláshoz: pirított baguette-szeletek tojás parmezánforgácsok Elkészítés Egy fazékba olívaolajat öntünk, és egymás után megdinszteljük rajta az előkészített zöldségeket: a szeletelt zellerszárakat, a felkarikázott répát, a vékony karikákra szelt hagymát és a felcsíkozott paprikát. Majd az összes zöldséget visszatesszük a fazékba, sóval és borssal ízesítjük, rátépkedjük a kakukkfűlevélkéket, és hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot. Mehet bele a héjazott, kimagozott paradicsom, az összenyomott fokhagymagerezdek. Felöntjük másfél liter vízzel. Nagyobb lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és gyöngyözve főzzük fél órán át. Ha szükséges, igazítunk a fűszerezésen. Egy másik lábasba átszűrűnk kb. fél liternyi levest, felforraljuk, és (óvatosan beleengedve) a tojásokat megfőzzük benne. A bazsalikomot felcsíkozzuk és belehintjük a levesbe. Tálaláskor parmezánforgácsokat szórunk rá, a tojást középre ültetjük, és pirítóst kínálunk a zöldségleves mellé. További NoSalty.hu receptek Csirke fajitas>> Vörösboros-mézes körte kesudióhabbal>> További receptek >> Forrás: