Pikáns batátakrémleves 2013-01-25 Diéta Megosztás: Tweet A hosszúkás, édes-fűszeres ízű trópusi zöldség magyar neve igen megtévesztő. Az édesburgonya, vagyis a batáta nagyon hasonlít a mérsékelt égöv burgonyafélékhez, de nem az. Hozzávalók 2 fő részére 300 g batáta 3 dl hús alaplé 1 mogyoróhagyma 1 kis gerezd fokhagyma 1 kicsi chilipaprika só fekete bors frissen reszelt szerecsendió 2-3 ek olívaolaj Elkészítés A meghámozott batáta húsát kicsi, egyforma darabokra vágjuk, fóliával bélelt tepsire tesszük. Lefedjük és 200 fokos sütőben puhára sütjük (15-20 perc). A mogyoró-és a fokhagymát finomra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. A végén hozzáadjuk a kimagozott, felaprított chilit. Felöntjük az alaplével, beletesszük a sült batátát és felforraljuk a levest. A tűzről lehúzva botmixerrel pépesítjük. Ekkor jön a fűszerezés: sózzuk, borsozzuk, és szerecsendióval ízesítjük. Egyet forralunk még rajta és kész is a finom burgonya krémleves. További NoSalty.hu receptek Zsírpapírban sült lazac >> Mangós-joghurtos pohárkrém >> További receptek >> Forrás: