Kalóriaszegény csokoládétorta tejsodóval (x) 2012-04-23 Diéta Megosztás: Tweet A csokoládé mindenkinek az egyik kedvenc finomsága, amit számtalan módon fel lehet használni. A Canderel Green por segítségével mindezt egészségessé is tehetjük Összetevők 8 személyre Csokoládétorta – 6 evőkanál Canderel Green por – 250g csokoládé – 4 db tojás – 100g 0%-os túró – 10g kukoricaliszt – 1 csipetnyi só Tejsodó – 2 evőkanál Canderel Green por – 25cl sovány tej – 2 db tonkabab – 2 tojássárgája Elkészítési mód Csokoládétorta 1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (6-os hőfokozat). 2. Olvaszd meg a csokoládét forró gőz fölött. 3. Törd föl a tojásokat. 4. Verd fel a tojássárgáját a Canderel Green-nel együtt, amíg világos nem lesz. Add hozzá a kukoricalisztet, túrót, sót, és végül az olvasztott csokoládét. 5. Verd sűrűre a tojásfehérjét, majd fokozatosan keverd a tortakeverékbe. Vajazz és lisztezz meg egy mély tortaformát. 6. Süsd 10-15 percig 180°C-on (6-os hőfokozaton). 7. Hagyd kissé kihűlni, majd vedd ki a formából. Tejsodó 1. Keverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál Canderel Green porral. 2. Forralj tejet egy lábasban a tonkababokkal együtt. 3. Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni. 4. Öntsd a forrásban lévő tejet a tojássárgája és Canderel Green keverékére és jól keverd meg. 5. Öntsd a keveréket vissza a lábasba és folytasd a főzést alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve a tejsodót, amíg össze nem áll. 6. Hagyd hűlni, majd tedd hűtőbe. Forrás: