Kalóriaszegény csokoládétorta tejsodóval (x)

A csokoládé mindenkinek az egyik kedvenc finomsága, amit számtalan módon fel lehet használni. A Canderel Green por segítségével mindezt egészségessé is tehetjük

Összetevők 8 személyre

Csokoládétorta

– 6 evőkanál Canderel Green por

– 250g csokoládé

– 4 db tojás

– 100g 0%-os túró

– 10g kukoricaliszt

– 1 csipetnyi só

csokolade10

Tejsodó

– 2 evőkanál Canderel Green por

– 25cl sovány tej

– 2 db tonkabab

– 2 tojássárgája

 

Elkészítési mód

Csokoládétorta

canderel_green_por2

1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (6-os hőfokozat).

2. Olvaszd meg a csokoládét forró gőz fölött.

3. Törd föl a tojásokat.

4. Verd fel a tojássárgáját a Canderel Green-nel együtt, amíg világos nem lesz. Add hozzá a kukoricalisztet, túrót, sót, és végül az olvasztott csokoládét.

5. Verd sűrűre a tojásfehérjét, majd fokozatosan keverd a tortakeverékbe. Vajazz és lisztezz meg egy mély tortaformát.

6. Süsd 10-15 percig 180°C-on (6-os hőfokozaton).

7. Hagyd kissé kihűlni, majd vedd ki a formából.

 

Tejsodó

1. Keverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál Canderel Green porral.

2. Forralj tejet egy lábasban a tonkababokkal együtt.

3. Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni.

4. Öntsd a forrásban lévő tejet a tojássárgája és Canderel Green keverékére és jól keverd meg.

5. Öntsd a keveréket vissza a lábasba és folytasd a főzést alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve a tejsodót, amíg össze nem áll.

6. Hagyd hűlni, majd tedd hűtőbe.

Forrás: