Hogyan őrizzük meg testi és lelki egészségünket az ünnepek alatt?

Közeleg a karácsony, ami mindenki életében a meghitt családi hangulatról, a finom ételekről és az ajándékozásról szól. Viszont nagyon jól tudjuk, hogy azért egy ilyen csodás ünnep alkalmával is rengeteg stressz, feszültség ér bennünket, akárcsak az év többi napján.

Jól teljesítettem egész évben? Biztosan finom lesz az, amit főzök? Megfelelő alapanyagokat használtam? Elégedett leszek magammal? Meg tudok felelni a család elvárásainak? A téli időszakban hogyan tudom az immunrendszeremet erősíteni? Ahhoz, hogy ezt mind helyre tegyük magunkban, és ne görcsösen éljük életünket, érdemes a megfelelő szakember segítségét kérni, aki egyszerű, könnyen érthető lépésben segíti az életmódváltást.

Ötvös Edina – Edinaturally, egészségsherpa, az emberek testi-lelki egyensúlyának megtalálását és az egészséges, kiegyensúlyozott életmódra nevelést tűzte ki céljául, mint egészség coach.

Korábban PR és marketingmenedzserként dolgoztam itthon és külföldön, majd saját kommunikációs céget alapítottam. Kisfiam születése után találtam rá a New York-i Institute for Integrative Nutrition-ra, a világ legnagyobb táplálkozástudományi iskolájára, ahol egészségügyi coach képzésben veszek részt, szakirányom a bélrendszert állítja középpontba.”

De mi is az az egészség coaching?

Már világszerte nagyon ismertté vált a kérdésben olvasható elnevezés, ezért fontos tudni, hogy nem más, mint egy konzultáción alapuló, személyre szabott tanácsadás a testi-lelki egészséghez vezető út megtalálása érdekében.

Minden ember egyedi: másként gondolkodunk, másként élünk, és mások a preferenciáink, elvárásaink. Azonban sokak életében eljön az a pont, amikor úgy érzik, fizikai és lelki egészségük érdekében változtatniuk kellene, csak épp nem tudják, mit és hogyan. Mások ugyan tudják, mit szeretnének, de félúton elakadnak, abbahagyják és nehezen indulnak el újra. Edina segít abban, hogy elinduljanak az útjukon, és mellettük marad céljaik eléréséig, a megújulásig. Utat mutat ahhoz, hogy kliensei hogyan aludjanak jobban, csökkentsék a stresszt, fogyjanak, alakítsák át étkezési szokásaikat és olyan változásokat vigyenek véghez, amelyek hosszú távon segítik az elégedett, boldog életüket. 

Szükség esetén nem csupán beszélget ügyfeleivel, hanem kamrájukat, hűtőszekrényüket is együtt átnézik, átrendezik, ahogyan a stylistok a gardróbokat. Ezen kívül közösen állítanak össze recepteket, és Edina tippeket ad a gyors, hatékony és egészséges mindennapi főzéshez is. És hogy miért egészségsherpa? Segít a csomagjaid cipelésében, de azt a bizonyos hegyet Neked kell megmásznod.

Forrás: https://napidoktor.hu/index