Három hónap múlva tűnnek el a karácsonyi plusz kilók!

Még pár falat töltött káposzta, pár korty pezsgő, csak egy utolsó szelet bejgli… ártatlan élvezetnek tűnnek, pedig márciusig viselhetjük magunkon a nyomaikat.

Brit kutatók szerint egy 2-3 fogásos karácsonyi ebéd vagy vacsora alatt átlagosan 2300 kalóriát juttatunk a szervezetünkbe. Ez a nők ajánlott napi bevitelének 115, a férfiakénak 92 százaléka, és ekkor még nem ettünk egy falatot sem az édességből és a rágcsálnivalókból. Az MSN tanulmányában megszólaltatottak háromnegyede vallotta be, hogy tudja, milyen nehéz lesz megszabadulni az így szerzett plusz kilóktól.

Dora Walsh táplálkozástudós szerint a hízás legjobb ellenszere az, ha lassan eszünk. „Élvezhetjük a karácsonyi ebédet anélkül is, hogy meghíznánk tőle. A titok a lassú evés a fizikai aktivitás fenntartása, ami segítségével ledolgozhatjuk az extra kalóriákat. A hangsúly a mértékletességen van” – vélekedett a szakember.

15075803 – a young woman is kicking a donut on a white background within an assortment of junk food there are cookies, chips and ice cream use it for a diet or nutrition concept

A 27 éves southamptoni irodai dolgozó, Rachel Taylor elmondta, hogy mivel nem hajlamos a hízásra, véleménye szerint megengedhet magának egy kis karácsonyi lazaságot. „Ez rendszerint néhány plusz kilóval jár, és mivel nem hiszek a csodadiétákban, átlagosan három hónapomba telik megszabadulni ettől a súlyfeleslegtől” – számolt be tapasztalatairól a hölgy.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.