Fagyasztott pizza – Egyik legrosszabb étel a szív egészsége szempontjából!

Ha csak lehet, ne együk a feldolgozott élelmiszereket

Sokakat csábítanak a könnyen vagy előre elkészíthető, feldolgozott ételek – beleértve a mirelit fajtákat. Csakhogy a kedvencnek számító fagyasztott pizza az egyik legrosszabb, amit a szív egészsége ellen (t)ehetünk.

Biztosan előfordult már velünk, hogy egy előre elkészíthető, vagy könnyen kész mirelit ételre szavaztunk. Természetesen lehet időt – és pénzt – spórolni velük, érdemes azonban észben tartani, hogy a nagymértékben feldolgozott élelmiszerek károsak lehetnek az egészségre – beleértve a szívet.

Mi több, szakértők szerint a sokak által favorizált fagyasztott pizza a leginkább kerülendő.

Tagadhatatlan, hogy a fagyasztott pizza finom, elkészítése pedig kényelmes. Egy hosszú nap végén olykor nagyon jóleső érzés pár szeletet megenni egy ízletes pizzából, amelynek tálalása nem igényel nagy erőfeszítést.

Sajnos azonban a kényelemnek ára van. Ezen feldolgozott élelmiszer fogyasztása idővel veszélybe sodorhatja az egészséget.

A legtöbb fagyasztott pizza tele van egészségtelen hozzávalókkal, beleértve a feldolgozott húsokat, magas zsírtartalmú sajtokat és cukros szószokat. Ezek a feldolgozott összetevők önmagukban is elég rosszak, mivel nagy mennyiségű zsírt és kalóriát tartalmaznak, s közben gyakorlatilag semmilyen tápértékkel nem szolgálnak. Ha pedig még össze is adódnak, előáll a szív egészsége szempontjából igazi katasztrófa-recept. Bár alkalmanként egy szelet fagyasztott pizza nem káros, rendszeres fogyasztása növelheti a szívbetegség vagy más szív- és érrendszeri problémák kialakulásának kockázatát” – hívta fel a figyelmet Krutika Nanavati dietetikus, a Clinicspots munkatársa.

Foto:shefinds

Azt sem árt tudni, hogy egyes mirelit pizzák rosszabbak lehetnek, mint mások – feldolgozott húsokkal és zsíros sajttal kiegészülve még rosszabb eredményt érünk el.

Az olyan feldolgozott húsok, mint a kolbász vagy a pepperoni különösen súlyosan károsíthatják a szív egészségét.

„Az efféle összetevőkben gyakran magas a telített zsír- és nátriumtartalom. Mindkettő ártalmas lehet az egészségre, ha túl sokat eszünk belőle. A feldolgozott húsok fogyasztása növelheti a szívproblémák, a stroke és más szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, legjobb tehát elkerülni őket, amennyire csak lehetséges, beleértve a fagyasztott pizza-evést” – jegyezte meg Nanavati.

Összességében semmilyen feldolgozott, fagyasztott élelmiszer nem tesz jót az egészségnek. Ezért általában a legokosabb döntés kihagyni a fagyasztó részt az élelmiszerboltban – kivéve, ha mirelit gyümölcsöt és zöldséget vásárolunk, mert ezek lehetnek ugyanolyan táplálóak, mint a frissek.

Feltét-kisokos pizzákhoz: ezeket válaszd, ha biztos sikert szeretnél

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.