Ezek a legjobb ételek ha izmot szeretnénk építeni

Az izmosodni vágyók közül a legtöbben különböző táplálékkiegészítőket, fehérjeporokat fogyasztanak a vágyott forma elérésének érdekében. Ezekkel, ha megfelelően használjuk őket, nincs is semmi baj – ugyanakkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen ételeket érdemes nagyobb mennyiségben a diétánkba építeni, ha izmot szeretnénk építeni.

Melyek a legcélszerűbb ételek, ha edzés előtt állunk? Mindez függ a mozgás típusától és a céljainktól is. A fehérjében gazdag élelmiszerek például az izomépítést segítik. Másra jó a szénhidrát és a zsír.

Fogyás és izomépítés: mit érdemes enni edzés előtt? – 1.rész

Tojás

A friss házi tojásból érdemes minél többet venni, mert a benne lévő omega-3 zsírsav nagyon fontos az izomépítéshez, akárcsak a leucin nevű aminosav, amelyből egy tojás fél grammot tartalmaz.

Fotó: pexels

Zabpehely

Ideális reggeli, hiszen fél csészényiben körülbelül 150 kalória, 5 gramm fehérje, 27 gramm szénhidrát, 2 gramm zsír és 4 gramm rost található. Ami fontos, hogy sohase vegyünk instant zabkásaalapot, mert általában tele van hozzáadott cukorral. Készítsük el inkább házilag, például egy kevés növényi tejjel és egy kis marék bogyós gyümölccsel.

zabpehely

fotó:pixabay.com

Túró

Sok benne a kazein, amely nagyon fontos az izomépítéshez, és abban is segít, hogy a szervezetünk megfelelően tudja felszívni a vitaminokat és tápanyagokat az elfogyasztott ételekből.

Foto:pixabay.com

Csicseriborsó

Egy csészényiben 45 gramm lassan felszívódó szénhidrát és 12 gramm rost található, így a komolyan diétázók nyugodtan helyettesíthetik vele a rizst vagy egyéb szénhidrátot, amit köretként fogyasztanak. Készülhet belőle hummusz is, amit a legjobb, ha zöldségekkel fogyasztunk.

 

Foto:123rf.com

Chia

A magyarul aztékzsályamagnak nevezett chiát csak mértékkel szabad fogyasztani, máskülönben emésztőrendszeri problémákat idézhet elő. 

chia

Foto:pixabay.com

Sok benne a rost, a fehérje, az antioxidáns és az alfa-linolénsav, ezen felül az ásványianyag-tartalma is igen magas. Nem véletlen, hogy sok helyen “szuperételként” is emlegetik. Sokoldalúan elkészíthető, lehet belőle puding, kerülhet turmixokba, süthetjük kenyérbe, de akár a salátánkat is megszórhatjuk vele.

Forrás: care2.com

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.