Diétás és finom!- Bűntudatmentes süteményreceptek Húsvétra

Bár az időjárás még sokszor rácáfol, igenis itt a tavasz! Egyre több a friss zöldség, így a húsvéti sonka mellé egyszerűen készíthetünk ízletes és egészséges menüt.

Dudás Lili személyiedző receptjeit követve és a Scitec finom, fehérjedús termékeit felhasználva pedig könnyedén készíthetünk bűntudatmentes húsvéti finomságokat is.

Dudás Lili személyiedző, fitneszversenyző receptjeinek egyik alapanyaga ezúttal a krémes csokoládé és vanília ízű Diet Protein, amely magas fehérje -, ugyanakkor alacsony cukor – és zsírtartalommal bír, a répatortától a kókuszos pitéig sok féle desszert elkészítéséhez felhasználható. A Diet Proteinben lévő zöld tea kivonat ráadásul segít a fogyásban, a króm a vércukorszint egyensúlyban tartásában, a cink és a jód pedig jótékonyan hat az anyagcserére – így bátran használhatjuk kedvenc hagyományos süteményeink elkészítéséhez, még akkor is, ha odafigyelünk a kalóriákra! Összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyekkel fehérjedús, egészséges és bűntudatmentes süteményeket készíthetünk az ünnepi asztalra!

Répatorta

Mi más kerülhetne húsvétkor a terítékre, mint a répatorta. Ez a könnyen elkészíthető, alakbarát verzió garantáltan minden diétázó, egészséges életmódot élő álma lesz!

Hozzávalók a piskótához:

  • 4 tojás
  • 20 dkg eritrit vagy tetszőleges édesítő
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg zabliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 dkg reszelt répa
  • 1 narancs vagy citrom reszelt héja
  • 1 tk fahéj

Hozzávalók a mázhoz:

  • 25 dkg sűrű kókuszkrém
  • 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
  • ½ citrom reszelt héja

Foto:123rf.com

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), és vajazzunk ki egy tortaformát vagy tepsit. A piskóta hozzávalóit keverjük össze jó alaposan, simítsuk a kivajazott formába, majd süssük készre kb. 35 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. Pihentessük a formában addig, amíg kézmeleg nem lesz, ezután borítsuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni. Közben keverjük el a máz a hozzávalóit, majd csurgassuk rá a piskótára. A tetejét díszíthetjük dióval vagy akár néhány szem friss áfonyával is.

Krémes emeletes epres

Reggelire, és desszertnek is tökéletes ez a szemet gyönyörködtető, krémes-habos palacsinta torony, ráadásul pár lépésben elkészíthető a Scitec Protein Pancake-nek köszönhetően.

Hozzávalók:

  • 10 db Scitec Protein Pancake palacsinta (kókuszos vagy sima) – kb. 4 adagolókanálból készült mennyiség
  • 30 dkg kókuszkrém
  • 2 adag vanília ízű Scitec Diet Protein
  • 25 dkg eper

Foto:123rf.com

Keverjük ki a palacsintatésztát a csomagoláson feltüntetett utasításnak megfelelően, majd süssük ki, és tegyük félre hűlni. Az epret tisztítsuk meg, a felét vágjuk apróra. A kókuszkrémet és a vaníliás ízű Diet Proteint alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret. Kenjünk meg krémmel egy palacsintát, tegyünk a tetejére egy másikat, ezt is kenjük meg, és folytassuk, amíg a palacsinta el nem fogy. A tetejére is kenjünk krémet, végül díszítsük a maradék eperrel.

Üdítős (Fanta) szelet

A népszerű sütemény diétás változata, lemondás nélkül. Odafigyeltünk arra, hogy az egyszerűen elkészíthető rétegek íze, állaga ne veszítsen élvezeti értékéből, valamint arra, hogy ezt a süteményt azok is bátran fogyaszthassák, akik az egészséges életmód hívei.

Manapság sajnos sokaknak tiltólistás az alap húsvéti kalács, mivel érzékenyek a gluténre és/vagy a laktózra. Szerencsére ma már „mentes” kalácsot is elkészíthetünk a megfelelő anyagok felhasználásával.

Így készül a glutén- és laktózmentes húsvéti kalács

Hozzávalók a csokis alaphoz:

  • 6 adagoló kanál Scitec Protein Brownie
  • annyi víz, hogy összeálljon tésztává
  • ½ dl olvasztott kókuszzsír

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 citrom reszelt héja
  • ½ citrom leve
  • 25 dkg vaj/puha kókuszzsír
  • 20 dkg eritrit vagy 1 adag vanília ízű Scitec Diet Protein

Hozzávalók a mázhoz:

  • 7 dl zéró narancsos üdítő
  • 2 csomag cukormentes vaníliapuding

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen), közben béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát vagy tepsit. A brownie alapot keverjük el annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk, majd simítsuk a tepsibe, és kb. 25 perc alatt süssük készre. Ezt követően hagyjuk kihűlni a tésztát. Közben keverjük össze a túrós krém hozzávalóit, majd kenjük egyenletesen a brownie-ra. Készítsük el a vanília ízű pudingport a leírásban szereplő víz vagy tej helyett üdítővel, majd adagoljuk a túrókrém tetejére. Tegyük hűtőbe kb. 2 órára, és hagyjuk megdermedni, végül tálaljuk felszeletelve.

Foto:123rf.com

Étcsokis kókuszpite

Könnyű kis vasárnapi süti, a lustálkodós napokra – bűntudat nélkül. Nem baj, ha éppen kimaradt egy edzés, ettől a süteménytől nem kúsznak fel a plusz kilók.

 

Hozzávalók a pitéhez:

  • 6 adagoló kanál eper-fehércsokoládé-kókusz ízű Scitec Protein Muffin
  • Annyi kókusztej/víz, hogy összeálljon tésztává
  • 3 dkg kókuszreszelék

Hozzávalók a csokis krémhez:

  • 40 dkg kókuszkrém
  • 2 adag csokoládé ízű Scitec Diet Protein
  • 10 dkg puha kókuszzsír
  • 2 ek kakaópor
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • 1 tk rum aroma (elhagyható)

Foto:123rf.com

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen). Egy tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A muffint az utasításnak megfelelően keverjük ki, és süssük készre kb. 15 perc alatt. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortaformában, közben keverjük ki a csokikrémet: az összes hozzávalót alaposan dolgozzuk össze, majd vastagon kenjük meg vele az időközben kihűlt tésztát. Hűtőben pihentessük legalább 1 órát, majd tálaljuk felszeletelve.

Bögrés meggyes süti

Az elfoglalt háziasszonyok kedvence, csupa egészséges hozzávalókból. Egy bögre, egy kevés meggy, még néhány hozzávaló, és nemsokára az asztalon van a gőzölgő, egészséges meggyes pite.

Foto:123rf.com

Hozzávalók:

  • 1 bögre* kefir
  • ½ bögre olvasztott kókuszzsír
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre vanília ízű Scitec Diet Protein
  • 1 bögre zabliszt
  • 1 bögre darált mandula/mandula liszt
  • 40 dkg magozott meggy (mirelit vagy cukormentes befőtt, 680g/üveg)

* 2 ½ dl

Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen). Egy tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A meggyet kivéve minden hozzávalót keverjünk össze egy nagy tálban, majd simítsuk az előkészített tepsibe. Szórjuk a tetejére a meggyet, majd kb. 25 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index