Brokkolifelfújt 2013-01-10 Diéta Megosztás: Tweet A brokkoli sok vitamint tartalmaz, leginkább béta-karotint, folsavat, és aszkorbinsavat, de jelentős a kalcium és a vastartalma is. Hozzávalók 25 dkg brokkoli, rózsákra szedve 1 dl fehérbor (száraz) 3 ek vaj 3 ek liszt 1,5 dl tej 3 tojás 1,5 kk só frissen őrölt fekete bors Elkészítés 4 fő részére A brokkolirózsákat forró, sós vízben megfőttük, leszűrjük és a borral összeturmixoljuk. Vajas rántást készítünk, vagyis a vajat megolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, elkeverjük a vajjal és néhány percen át, lassú tűzön, állandóan kevergetve melegítjük. Több részletben hozzáadjuk a tejet, keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen. Közepes lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Egy nagyobb tálba öntve belekeverjük a boros brokkolipürét. Sózzuk, borsozzuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és több részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a brokkolis masszához. A szuflétálkákat vajazzuk, lisztezzük és háromnegyedig megtöltjük a masszával. A 160 fokra előmelegített sütő aljába kisebb, vízzel töltött tepsit teszünk. Bedugjuk a sütőbe a szuflétálkákat és kb. 20 perc alatt megsütjük. További NoSalty.hu receptek Brokkolis karfiolleves >> Mentás húspogácsák köményes joghurttal >> További receptek >> Forrás: