A főzőbanán az új krumpli- fogyni is lehet tőle

Krumpli helyett egyszerűen és könnyen készíthetünk diétás köretet főzőbanánból! Hoztunk egy szuper receptet!

Az eredetileg Délkelet-Ázsiából származó főzőbanán (plantain) egy évelő, lágyszárú növény, mely akár 15 méter magasra is megnőhet. Bő termést hoz, egy-egy banánfürt átlagosan 10 emeletes és elérheti akár a 40 kilogrammot is.

 

Főzőbanán – alig van benne kalória

A banánnál sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, így diétázók is bátran fogyaszthatják. A világ számos részén a krumplihoz hasonlóan elkészítve fogyasztják.ᐧ Nagyon egészséges, gazdag B és C vitaminokban, ezen kívül káliumot és pektint is tartalmaz. A kálium csökkenti a vérnyomást, a pektin pedig emésztési problémák megelőzésében is hasznos.

Ezért kell lefekvés előtt banánt enni

A főzőbanán sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a hagyományos banán, íze nyers, zöldséget idéző. (Nincsen egyáltalán banán íze.)Nyersen gyakorlatilag ehetetlen. Rendkívül magas a keményítőtartalma, ezért hőkezelés szükséges ahhoz, hogy fogyasztható legyen. Főzés, sütés, grillezés után válik ehetővé.

Főzőbanán recept köretnek

A főzőbanán igazából nagyon távol áll attól a déligyümölcstől, amit banánnak hívunk, arre rögtön rájöhetünk, ha meg akarjuk pucolni. A termés szinte ehetetlen nyersen, de főzve-sütve-grillezve kiváló köretet kapunk.

Magas hőfokon olyan ropogósra sül, mint a chips. Most egy egyszerű és könnyen elkészíthető köret receptet hoztunk!

Forrás: edenkert.hu