5 módszer, hogy vékony maradj karácsonykor is!

A karácsony és az újév időszaka olyan mennyei illatokkal, fenséges ételekkel csábít, amelynek nehéz ellenállni. Az ember felkészül az elkerülhetetlenre: pluszkilókkal kezdi az újévet. De van megoldás.

Főzzünk egészséges karácsonyi ételeket!

Nem muszáj meghízni az ünnepek alatt – az emberek többsége úgy gondolja, "majd az újévben" diétával indít, és ezzel felhatalmazza magát, hogy a karácsony és szilveszter közti időszakot "végigegye."

Néhány új módszerrel azonban kivédhetjük, hogy pluszkilókkal indítsuk az újévet. A "szódavíz és zeller" –trükk nem tűnik igazán működőképesnek, amikor az embert mindenfelől körbeveszi a pezsgő és a finom ropogtatnivalók.

De akkor mit tehetünk? Tricia Williams New Yorki táplálkozás szakértő szerint a titok a jó tervezés.

1. Faragjunk le 100-200 kalóriát a reggeliből és az ebédből. Néhány "fájdalommentes" stratégia: egyszerű feketekávé a tejes helyett; rozsos, vagy teljes kiőrlésű kenyér a bagett helyett; zöldségek a chips helyett; citromlé és extraszűz olíva olaj a salátaöntet helyett; saláta a kenyér helyett.

szendvics2

2. Adjunk két teáskanál chia magot (azték zsálya) a teához vagy a gyümölcsléhez, mielőtt elindulunk otthonról. A magok hatására jóllakottabbnak érezzük magunkat, ráadásul Omega-3 zsírsavakat tartalmaznak, amely csökkenti a túl sok étel, az alkohol, illetve a stressz hatását.

3. Mi mutat a legcsábítóbban az ételek közül? Na, azt hagyjuk ki. Alkalmazzuk a "zéró toleranciát".

4. Használjunk kisméretű tányért, és azt se tömjük meg túlzottan.

5. A szokásos vacsorát cseréljük könnyű ételre – a koktélokat, alkoholos italokat illetően pedig legyünk vele tisztában, hogy akár egy többfogásos vacsorával is felérnek. Feltételezve, hogy 1500-1800 kalóriát fogyasztunk egy nap alatt, ezt 800-al fejelhetjük meg egy partin.

Normális esetben 500-600 kalóriás a vacsoránk – ahhoz képest ez nagyon durvának tűnik, ugye? A 800 kalória könnyedén összeadódik két pohár borból; a ropogtatnivalókból; két bélelt hússzeletből; a tengeri herkentyűkkel együtt felszolgált koktélszószból; egy sült előételből; egy kis édes desszertből. A sort pedig mindenki tudná folytatni.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.