5 alacsony kalóriás desszert

Valamilyen finom édesség után áhítozol, ami egyben kalóriaszegény is? Cseréld a tejcsokoládét feketére, a fagylaltot pedig fagyasztott joghurtra! Összegyűjtöttük a legjobb diétás desszerteket!

Sokan úgy gondolják, ha fogyókúráról van szó, az édességek bűnös élvezeteket jelentenek, és minden esetben rettegett ellenfelei a diétának. Tévedés. Léteznek olyan gyümölcsös, könnyű desszertek is, melyek kielégítik édesség utáni vágyunkat, ugyanakkor alacsony kalóriatartalmúak, és kevesebb cukrot tartalmaznak. Ezek amellett, hogy finomak, még vitaminokkal, és ásványi anyagokkal is feltöltik szervezetünket!

Gyümölcssaláta

A különböző édes gyümölcsök, mint a mangó, nagyszerű választás erre a célra. Egy tál gyümölcssaláta estére nem csak egészséges, mivel gazdag vitaminforrás, de finom, és energiaszegény desszert is. Fontos azonban, hogy friss gyümölcsöket, ne pedig konzervváltozataikat válaszd. Kombináld joghurttal, vagy más szósszal. A lényeg: minél többféle gyümölcs, annál többféle vitamin.

Csokoládéba mártott gyümölcsök

A gyümölcsöket persze nem csak salátában használhatod fel, némi csokoládéba mártva isteni édesség, és némi enyhülést nyújt a csokoládé fanatikusoknak. Egyetlen szabály van csak! A tejcsokoládét kerüld, helyette használj fekete csokoládét, lehetőleg 70%-osat vagy afelettit. Tejes verziója ugyanis túl sok cukrot tartalmaz, ami köztudottan esküdt ellensége a diétának. Az csokiba mártott eper ebben a kategóriában verhetetlen!

gyumolcsok1

Sült alma

A sült alma könnyen elkészíthető, és könnyű édesség. Az almát szervezetünk képes gyorsan megemészteni, és kiváló zsírégető hatása van. Csak vágd ki belőle a magokat, és töltsd meg őket dióval, sajttal, esetleg szilvával, majd, ha gondolod, szórd meg némi fahéjjal. A sütőt melegítsd elő 175 fokra, és tedd be az almát kb. 15 percre. Meglátod az eredmény mennyei lesz!

Datolya

A datolyával könnyedén kielégítheted desszert iránit vágyadat, édes és finom, valamint számos pozitív hatása van az egészségre. Energiával tölt fel, segíti az emésztést, a bélműködést, fokozza a koncentrálóképességet, valamint rézzel és káliummal tölti fel a szervezetet. Ásványi anyag tartalmának köszönhetően segíti a vérképzést és az anyagcserét. Itthon elsősorban aszalt formában tudod beszerezni, lehetőleg módjával fogyaszd, mert szárított változatainak magasabb a cukortartalma.

Ha van rá lehetőség, vásárolj cukrozatlan változatot, vagy hagyd állni egy órára hideg vízben, így a legtöbb cukor távozik belőle, ugyanakkor íze nem változik.

datolya

Fagyasztott joghurt

Ha egy igazán alacsony kalóriatartalmú fagylaltra vágysz, próbálkozz a natúr joghurttal, és ahelyett, hogy megcukroznád, tegyél bele néhány szem friss áfonyát, vagy epret, esetleg diót, vagy fahéjat. Majd tedd be a fagyasztóba.

Forrás: