Vegán Kakaós Piskóta

Alapanyagaiban maximálisan természetes elkészítése pedig végtelenül könnyű. Mindezt tojás, tej és ízfokozók nélkül.

Hozzávalók (4 főre):

– 30 dkg liszt (tönköly fehér)

– 25 dkg cukor (nád)

– 6 ek kakaó

– 0,5 dl olaj (kukorica csíra)

– 2 ek ecet (fehér, balzsam ecet, alma ecet)

– 3 dl víz vagy szójatej

– 1 tk sütőpor

– 1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összekeverjük és 180C-on megsütjük.

recept_doboz15

Önmagában is nagyon finom, de lehet tölteni a teljes kihűlés után. A tészta édes, a fanyar gyümölcsös krémek jól illenek hozzá.

Torta formában sütve, tortának is kiváló alap piskóta.

Forrás: