Caprese

A mozzarella pfehér színű, szálas, gyúrt sajtféle. A mozzarella redetileg Olaszországból származik, és a háziasított vízibivaly zsíros tejéből készül

Hozzávalók

2 nagy, érett paradicsom

2 bivalymozzarella golyó (egyenként kb. 120 grammos)

10 bazsalikomlevél

extra szűz olívaolaj

frissen tört fekete bors

tengeri só

caprese480

Elkészítés 2 fő részére

A mozzarellát lecsöpögtetjük, és kb. fél centis szeletekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, megszárítjuk, és szintén fél cm vastagságúra szeljük.

A mozzarella-és paradicsomszeleteket váltakozva elrendezzük a tányérokon. Meghintjük a bazsalikomlevelekkel, sóval és durvára tört borssal, és extra szűz olívaolajjal permetezzük.

 

További NoSalty.hu receptek

ribizliturmix480
grillcsirke_gombaval480 uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www13

Ribizliturmix >>

Grillcsirke gabonával és sült zöldséggel  >>

További receptek >>

Forrás: