Sajttal sült citrom

A perzsák már az időszámításunk kezdete előtt is termesztettek citromot. Alkalmazták a mérgezés ellenszereként, hatásosnak vélték kígyómarás ellen, ajánlották szívbetegeknek is

Hozzávalók

4 db biocitrom

4 db citromfa levél (ha van)

2 x 150 grammos mozzarella

4 szardellafilé

2 koktélparadicsom

4 bazsalikomlevél

bors

Elkészítés 4 fő részére

sajttalsultcitrom480

A citromokat megmossuk, végeiket levágjuk. Mindegyik így kapott citromhenger húsát óvatosan kivágjuk. A citromfa leveleket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ráfektetjük a citromkarikákat.

A mozzarellagolyókat felszeleteljük, a paradicsomokat pedig félbevágjuk. Mindegyik citromkarika aljára egy-egy mozzarellaszeletet teszünk, erre jön a bazsalikomlevél, a szardellafilé és a koktélparadicsom. Sózzuk-borsozzuk, végül még egy mozzarellaszeletet nyomkodunk a citromokba.

200 fokos sütőben kb. negyed óra alatt megsütjük. Rögtön tálaljuk. A citromkarikákból kikanalazzuk a sült tölteléket (a héját nem esszük meg).

További NoSalty.hu receptek

spenototujkrumpli480
mezescseresznyebefotttartositoszernelkul480 uj_nosalty_logo_valodi_vektor_www18

Spenótos újburgonya >>

Mézes csereszenyebefőtt >>

További receptek >>

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.