Ártatlan pillantás vagy gyanús előjelek?

Azért van a szemünk, hogy nézzünk vele. De mikor, kit, és mennyire? Flörtölhetünk-e párkapcsolatban? Párkapcsolati szem-kontroll, avagy hol a határ a flörtölésben?

Természetesen mindenki tisztában van vele, hogy párkapcsolat ide, vagy oda, azért nem járunk csukott szemmel az utcákon. Éppen ezért képmutatás lenne megróni a másikat, ha rápillant egy harmadik félre. Hacsak át nem lépi a láthatatlan, de mégis érezhető határt a diszkrét méregetés, és a sértő flört között.

Szemrebbenés nélkül

Az emberi természet velejárója, hogy szemünkkel körbekacsintva olykor megpihenünk a vonzó látványon. Épp ilyen jóleső érzés, ha mi magunk is elismerő pillantásokat zsebelhetünk be, miközben úticélunk felé haladunk a hömpölygő utca tömegében. Tehát ezeket bátran nevezhetjük ártalmatlan apróságnak, ami miatt cseppet sem kell bűntudatot éreznünk. Vajon meddig, és hogyan nézelődhetünk ártatlanul?

Fotó: 123rf.com

Szemet szúr-e?

A kósza pillantások és a zavarba ejtő méricskélés között komoly határ húzódik egy párkapcsolatban. A flörtölés mértékéről akkor sem szabad megfeledkezni, ha éppen nem szerelmünkkel sétálunk kézen fogva, ám ha épp így teszünk, végképp ajánlott a szemellenző felcsatolása.

Miért sértő a mustra?

Pontosan mit árul el a másikról, ha egyfolytában a körülötte lévőkön legelteti a szemét? Egyrészt rendkívül kellemetlen, már-már a megalázás határát súrolja, hogy a párja kezét szorítva szemével vetkőzteti le a szembejövőket, vagy fordul utánuk hátulról is szemrevételezni a terepet. Másrészt ha ez egyre gyakrabban fordul elő, érdemes elgondolkodni azon, saját párja képes-e még lekötni a figyelmét? Az, aki ilyen könnyen elkalandozik, gyorsan válhat gyanússá.

Állíts fel a mércéd, és oszd meg vele!

Mindenkinek más fér bele a flörtölésbe. Ez függ a személyiségünktől, de épp így meghatározzák a mértéket a korábbi párkapcsolatok is. Éppen ezért érdemes mielőbb tisztázni, kinél, hol húzódik a határ. Ha ez megtörtént, de a párod továbbra is figyelmetlen, pontosabban szólva másra összpontosítja kitüntető figyelmét, el kell gondolkodnod azon, mennyi ideig hagyod, hogy madárnak nézzen!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.