De jó is a nyári flört! Vagy mégsem?

Ki ne álmodozott volna már egy könnyed nyári flörtről? Forróság, vízpart, andalító hangulat, és az ember lánya-fia nem tud ellenállni egy mosolygó szempárnak ? de vajon megéri?

Egyszerű lenne azt mondani: ha az ember érzékeny mimóza, ne menjen bele egy nyári flörtbe! Mert bizony hiába a nagy elhatározás, "most jó, legalább lesz egy szép hetem" -, utána könnyen foghatjuk a fejünket, mégpedig akkor, ha a kelleténél jobban belehabarodunk az illetőbe.

Akinek az érzései, ha kölcsönösek is, sok esetben még mindig ott a második nagy akadály: a távolság. Amikor azon a romantikus estén megpillantjuk őt, a vészjelző megszólal bennünk ugyan – nem biztos, hogy jó vége lenne ennek a dolognak -, de mivel nyár van, szabadok vagyunk, azért jöttünk, hogy jól érezzük magunkat és különben is, titkon ilyesmire vágytunk!  Belefeledkezünk abba a szép szempárba, és hagyjuk magunkat sodortatni az eseményekkel.

randi6

Számos fiatal fiú és lány érkezik a nyaralásra abban reménykedve, hogy ha mostanában nem is volt szerencséje a szerelemben, majd most! A nyaralóhelyen többnyire nem ismer senki, könnyebben nyitunk mások felé. A nyár, az mégiscsak nyár, itt a szabadság, remek az idő, az emberek a ruháikkal együtt kicsit a gátlásaiktól is megszabadulnak. Kevesen hagynák ki ezt a magával ragadó, bizsergető érzést, az izgalmat, a csábítást, az elcsábulást.

Vannak persze, akik könnyedén indulnak neki a dolognak, és nem is várnak tőle többet, mint azt, hogy itt és most jól érezzék magukat. Ők azok, akikkel a nyári flört szinte minden évben megismétlődhet, és egy cseppet sem bánják meg a hirtelen jött, majd megszakadt ismeretséget. Sokan magabiztosabbak lesznek a történtek után, és bátrabban vágnak bele az ismerkedésbe. Akik azonban ennél többre vágynak, gyakran csalódhatnak?

Nem mindig következmény nélküli

A flörtöt ugyan sokan ártalmatlannak tartják, meghatározása is így szól: következmény nélküli, rövidtávú dolog. Ám akinek már volt része benne, beláthatja, lényegében csak addig az, amíg az egyik fél nem veszi komolyabban. Természetesen nem egyszer fordult már elő, hogy egy nyári flörtből később minden nehézséget túlélő, tartós szerelem lett.

szerelem60

De sajnos vannak ennél kevésbé vidám esetek is. Az hagyján, hogy a nagy szerelmünknek tartott illető nem ír, nem keres többet. Ám egy romantikus, esetleg pityókás hangulatban eltöltött hétnek vagy estének visszavonhatatlan következményei is lehetnek: például egy "becsúszott" gyermek. Egy tartós, vagy annak tűnő kapcsolatban is okozhat gondot a baba érkezésének bejelentése, hát még akkor, ha semmi sem egyéb nem köt össze, és jó esetben csak az apa nevére emlékszünk.

Flörtölni csak okosan, szépen?

Tanácsolni nem sokat lehet a nyári flörtbe bocsátkozóknak. Ha tiltakozunk ellene, valószínűleg még nagyobb erővel kerít a hatalmába. Sokat tehetünk azonban magunkért, ha ésszel megyünk bele. Életre szóló "balesetek" legalábbis ne legyenek belőle! Hogy aztán ki-ki otthon, visszagondolva mekkora sikerrel foltozgatja a szívét, erre nincs garancia.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.