Pár(bajok) – Párkapcsolat konfliktushelyzetben

Olykor elfelejtjük, hogy a férfiak és a nők, nem egyformák, igen sok mindenben különböznek egymástól. Ez nem ritkán konfliktushoz vezet a párkapcsolat során.

Minden ember boldog, felhőtlen, kiegyensúlyozott párkapcsolatra vágyik, amely egyfajta menedéket nyújt számára, ahova elbújhat a gondok elől. Nagyon sok kapcsolat így is indul, lángoló szerelem, csodálatosan érezzük magunkat, s szinte biztosra vesszük, hogy ez örökké fog tartani. Így kell lennie, hogyan annyira összepasszolunk. Persze látjuk barátaink ismerőseink krónikus problémáit, de természetesen nálunk nem így lesz, a mi kapcsolatunk teljesen más.

Természetesen sok év együtt élés során is léteznek roppant kiegyensúlyozott és harmonikus kapcsolatok, azonban akármilyen szerelmesek vagyunk, ne várjuk, hogy soha semmilyen konfliktussal, problémával nem kell majd megküzdenünk. Mivel a nő és férfi eredendően teljesen különböző beállítottságú ember, mindig is más volt a társadalomban betöltött szerepük, így egyik fél sem várhatja el a másiktól, hogy úgy viselkedjen, valamint úgy gondolkodjon ahogyan ő.

kapcsolat, frigiditas

Ez nem egy elcsépelt közhely. Ahhoz, hogy tartós, és valóban jól működő kapcsolatot alakíthassunk ki, elengedhetetlenül fontos, hogy a férfiak egy kicsit megtanuljanak a nők agyával gondolkodni, és elfogadni azt, a nők pedig a férfiak agyával, és szintén elfogadni őket olyannak amilyenek. Itt a legnagyobb hangsúly a tényleges elfogadáson van. Ez leírva rendkívül egyszerűnek hangzik, de számos zátonyra futott kapcsolat mutatja azt, hogy ezt milyen nehéz a gyakorlatba átültetni. Azonban ha sikerül felismernünk és tiszteletben tartanunk a különbségeket, nagyon sok keserűségtől és csalódástól kímélhetjük meg magunkat.

A súrlódások és nézeteltérések elkerüléséhez nem elég a szerelem, szeretet. A kapcsolat elején talán igen, amikor még lessük párunk minden kívánságát, de bizonyos idő után mindkét fél lángolása kissé alábbhagy, ami nem a szerelem múlását jelenti, csupán annyit, hogy kezdjük megismerni, megszokni egymást.

Mivel azonban olyan különbözőek vagyunk, a viselkedésünk és a reakcióink is különbözőek egy adott helyzetben. Egymás viselkedését gyakran érthetetlennek és bosszantónak, bántónak vagy sértőnek érezzük. A végeredmény: csalódottság, elutasítás, és a feszültségek, a meg nem értettség hatására a szerelem érzése belehal a hétköznapi csatározásokba.

Tudnunk kell, hogy tévesen gondolkodunk akkor, amikor azt képzeljük, hogy ha a párunk szeret minket, akkor ugyanúgy kell gondolkodnia, éreznie és viselkednie, ahogyan mi. Ennek a tévedésnek férfiak és nők egyaránt áldozatul esnek. A különbség csak annyi, hogy a férfiak azt várják el párjuktól, hogy ugyanúgy gondolkodjanak mint ők, míg a nők azt várják el párjuktól, hogy ugyanúgy érezzenek, mint ők.

A férfi és a nő közötti harmóniát akkor a legkönnyebb megteremteni, ha a férfi is és a nő is megtalálja a saját belső egyensúlyát, és egyenrangú kapcsolatban, nem pedig függőségi viszonyban élnek egymással.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.