Zivatarok – a Balaton felett is

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett többórás napsütés várható. Több helyen kell záporra, szórványosan zivatarra számítani, utóbbiakat néhol felhőszakadás kísérheti.

Északkeleten a legkisebb a csapadék valószínűsége. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de az északi völgyekben néhány fokkal hűvösebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Fronthatással továbbra sem kell számolni, de a meleg, fülledt idő jelentősen terhelheti a szervezetünket. Ügyeljünk a folyadék pótlását.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően az alacsony –közepes tartományban alakul, elsősorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén érheti el a tüneteket okozó szintet. A csalánfélék virágpora továbbra is magas koncentrációban lesz jelen. Esetenként közepes szintet érhet el az üröm, az útifű, a lórom és a kenderfélék virágporának mennyisége is. A pázsitfűfélék, valamint a libatopfélék pollenkoncentrációja valószínűleg továbbra is alacsony marad.

ra!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.