Ünnepi gömbdísz termésekből

Szép, természetes hatású ünnepi gömböket készíthetünk különböző termésekből, amik aztán fenyőfánk mutatós díszei lesznek.

Az adventi időszak mindannyiunk számára jelzi, hogy nemsokára itt van a karácsonyi időszak. Aki nem akarja utolsó pillanatra hagyni és saját kezűleg szeretné elkészíteni ajándékait, annak kívánunk néhány ötletet adni: egyszerűen, saját kézzel elkészíthető díszek bemutatásával. A felhasznált alapanyagok nagy része a természetben gyűjthető termés, bogyó, toboz.

Karácsonyi gömbdísz termésekből

gomb

Szép, természetes hatású karácsonyi gömböket készíthetünk különböző termésekből, amik aztán fenyőfánk mutatós díszei lesznek.

Szükséges anyagok: egész dió, különböző termések (bükkmakk, mogyoró, éger tobozka, platán termés), kisméretű tobozok, szalag vagy rafia, meleg ragasztó, ragasztópisztoly.

Elkészítés: A gömb alapjául a dió szolgál. Elsőként szalagból vagy a rafiából készítsünk egy kb. 10cm hosszú akasztót, majd meleg ragasztóval rögzítsük a dión. Ezután a terméseket egyenként felragasztva, borítsuk be az egész diót. Figyeljünk rá, hogy a ragasztó és a dió sehol se látszódjon, a termések szorosan egymás mellé kerüljenek.

Érdemes előre összeválogatni a nagyjából egyforma méretű terméseket, mert így kapunk a végén szép szabályos gömb alakú díszt! Utolsó lépésként (ez kihagyható) szalagból vagy rafiából masnit köthetünk az akasztóra.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.