Új eszközök a horkolóknak – alvásellenőrzés mobiltelefonnal

Ennek segítségével, mobiltelefonjával ellenőrizheti, hogy milyen az alvása. Tökéletesen működik, amennyiben egyedül alszik, és nem horkol a páciens mellett senki.

Az iPhone készülékkel ugyanis hangfelvétel készíthető az éjszakáról, és reggel már ellenőrizhető is az eredményt. Ráadásul még szórakoztató is lehet a megoldás az iPhone készülék és az új SnoreMonitor alkalmazás segítségével.

Leif Soderberg, a MegaVent, a ReduZnore és a Snoremonitor feltalálója úgy gondolta, hogy a milliók számára kényelmetlen és egészségtelen horkolás megelőzésére kifejlesztett eszközeit is kontrollálhatja, így a korszerű technika is segít az éjszakai speciális alvásgondok leküzdésében. Az alkalmazás érintőképernyős iPod és iPad készülékekkel is működik.

A kérdés persze sokszor az, hogy Ön horkol-e egyáltalán? Nos a mobil alkalmazás rögzíti a horkoló hangokat, és grafikonon ábrázolja azokat, óráról órára. Ha ujjával megérintik egy adott ponton a grafikont, meghallgatható a felvétel.

Iphonealvasvizsgalat

A svéd találmányt, az alvástechnológiát a már meglevő eszközök mellett alkalmazzák nagy sikerrel Észak-Európában.

A MegaVent orrtágítót azoknak ajánlják, akik nehezen vesznek levegőt az orrukon.

A ReduZnore horkolásgátló szájbetét pedig a torokban nyitja meg az elkeskenyedett légutakat.

A BacUp elnevezésű hátemelő párna 30 fokban támasztja meg a hátat. Klinikailag is bizonyított tény, hogy ebben a pozícióban csökken az orr és a torok nyálkahártyájának duzzanata.

Remekül kombinálható a ReduZnore és MegaVent horkolásgátló eszközökkel, s mindezek eredménye mobiltelefonnal kontrollálható.

Magyarországon elsőként a Budapesti Alvásközpontban, a Benyovszky Orvosi Központ alvásterapeutái alkalmazzák a technológia és az eszközök kombinációját.

reduznore2

Forrás: