Az aloe vera csodája – 18 tipp, ami után többé nem veszünk drága kozmetikumot!

Az aloe növény csodálatos hatását ősidők óta ismerik az emberek és használják gyógyászati célokra. Zselészerű belső részével számos egészségügyi problémát lehet megoldani. Lássuk, mi mindent válthat ki!

Ki ne hallott volna róla? Az aloe (vagy aloe vera) olyan növény, amelyet nemcsak illik ismerni – használni egyenesen ajánlott! Két összetevőből áll, gélből és latexből, melyeket gyógykészítményekhez használnak.

Az aloé gél tiszta, zselészerű anyag, mely a növény levelének belső részéből származik. Az aloé latex pedig a bőr alatti részben található, színe sárga. Egyes aloe termékeket a teljes, összetört levélből készítenek, tehát gélt és latexet egyaránt tartalmaznak. Az az aloé, melyet a Bibliában is említenek, egy ezzel össze nem függő, illatos fa, melyet tömjénként használnak.

Az első ismert leírás az aloe vera gyógyászati felhasználásáról az ókori Egyiptomból származik: 12 különböző receptet tartalmaz az aloe gyógyító hatásához. Ezt a zamatos növényt azóta használták világszerte,dísz- és gyógynövényként egyaránt.

aloea3

Mára sajnos elfordultunk tőle, pedig számos, drága gyógyszer és kozmetikum helyett alkalmazható. Csupán meg kell nyitni egy levelét és kikaparni vagy kifolyatni a benne levő gélt – lássuk, milyen előnyökkel jár ez!

1.Megnyugtatja a gyomrot, kiváló gyomorpanaszokra, így az emésztési problémákra is, mint pl. az irritábilis bél szindróma (IBS), a székrekedés, felfúvódás, a vastagbélgyulladás (colitis).

2.Csökkenti a gyomorégést és az emésztési zavarokat.

3.Stabilizálja a vércukorszintet.

4.Javítja a húgyutak egészségét.

5.Javítja a szervezet immunfunkcióit.

6.Támogatja a test fehér vérsejtjeinek szaporodását és az egészséges sejtekét is a rákos betegeknél.

7.Erősíti a szívet és dúsítja a vért.

8.Egészséges ínyt eredményez.

9.Csökkenti az arthritis gyulladást.

Ha az aloe verát helyileg alkalmazzuk, az alábbi előnyöket érjük el vele:

1.Nyugtatja az égéseket (az egyik legjobb módszer napégés ellen).

2.Csökkenti a ráncokat.

3.Csillapítja az ekcémát és a pattanásokat.

4.Csillapító hatású kiütések, kelések és egyéb bőrirritációk, bőrbetegségek esetén.

5.Nyugtatja a rovarcsípések helyét, enyhíti a viszketést.

6.Gyógyítja a sebeket.

7.Kondicionálja a hajat, mint egy sampon (sőt, megelőzheti a kopaszodást is).

8.Hidratálja a bőrt.

9.Borotvahabként is használható.

Az aloe verát beszerezhetjük lé formájában az egészséges ételeket árusító üzletekben, de akár otthon is nevelhetjük a növényt, hogy a gélt használjuk belőle. Utóbbi nemcsak olcsóbb, de biztonságosabb megoldás is. Ajánlott a legnagyobb és legérettebb leveleket használni a legnagyobb előnyökért. Ezek a levelek nagyobb koncentrációban tartalmazzák a segítő gélt. A növény egyébként, melyet ma is ismerünk és használunk, először Észak-Afrikából érkezett hozzánk.

Forrás: Adrina-napidoktor.hu

Forrás: