Szobanövényeink rejtett hatásai

Az utóbbi időben több olyan kutatás készült, amely a növények emberre gyakorolt hatását mérte tudományos módszerekkel. Célja a növények felhasználásának kiterjesztése, tehát ne csak dekoratív elemére gondoljunk, hanem egészségmegőrző, közérzetjavító képeségeikkel is jó ha tisztában vagyunk!

  • Az elménkre ható növények

Ilyenek például: a Gardénia, a Levendula, a Macskagyökér, a Rozmaring vagy a Jázmin. Ezek a növények például nem csak otthonunkat díszíthetik, hanem irodánk ékes darabjai is lehetnek. Nyugtatóan hatnak az elmére, tisztítják a levegőt, növelik a páratartalmat, mely által kellemes klímát teremtenek az irodában is. A Jázmin illata híres arról, hogy segít jobban fókuszálni teendőinkre, míg a Gardénia segít a szorongás és az álmatlanság enyhítésében. Mindkettő legtöbbször olaj formájában lelhető meg, érdemes minden esetre megfontolni a valódi növények beszerzését is, melyek a felsorolt hatások mellett tisztítják a levegőt és nem mellesleg különböző színű és formájú növénytartóba ültetve esztétikussá és vidámmá teszik otthonunk vagy munkahelyünk.

Fotó: 123rf.com

  • A testünkre ható növények

Itt gondolunk a Vitorlavirágra, a Pók növényre, az Aloe Verára, az Areca Pálmára végük a Borostyánra. Ezek a növények aktívan segítik a beltéri környezet levegőminőségét, megkönnyítve ezzel a légzést és a levegő tisztítását. Az olyan növények mint például az Aloe Vera, az éjszaka folyamán nagy mennyiségű oxigént szabadítanak fel, így hálószobánk tökéletes darabja lehet. A Borostyán például már ősidők óta jelen van az életünkben, a történelem során a hűség és a barátság egyik legnagyobb szimbóluma volt. Az egyik legtartósabb és legellenállóbb növény, amit ismerünk, ráadásul számos jótékony hatása ismert, mint például kiválóan enyhíti a másnaposság tüneteit, köztük a fejfájást is.

Foto:pixabay.com

Ami gondozásukat illeti, léteznek olyan növények, melyek több szeretet és figyelmet igényelnek, vagyis a megfelelő kertész tudással kell rendelkeznünk, míg a többiek alapvetően elpusztíthatatlanok. Reméljük összeállításunk meghozta a kellő lelkesedést és otthonuk pár jótékony növénnyel lesz nemsokára gazdagabb. Több információért látogasson el a Shopalike oldalára.

A szobanövények üde színfoltjai otthonunknak, képesek pozitív energiát átadni nekünk, és kellemes hangulatot árasztani.

Légtisztító szobanövények

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.