Szlávik: Újabb mutáns fenyegethet

Szlávik János egyelőre óvatos azokkal a jóslatokkal kapcsolatosan, hogy a COVID egy egyfajta náthás betegséggé alakulhat át.

Jelenleg az omikron tartja lázban az embereket, ami a COVID egyik új mutációja. Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy enyhébb tünetekkel jár, ami amiatt jó hír, mert ha ez terjed el, és nem jönnek létre erősebb mutációk, akkor véget érhet a járvány – számol be a Liner.hu.

Az oltások azonban ugyanolyan fontosak, mint eddig, de nem minden országban tudták megállítani a terjedést, például Afrikában, ahonnan az omikron is indult. Szlávik János a Mokka vendégeként beszélt arról, hogy jobb továbbra is óvatosnak lenni, és hiú remény lehet azt gondolni, hogy egyfajta törzs uralkodik majd a világon.

Fotó: 123rf.com

„Ez a vírus, ha belegondolunk, annyit változott az elmúlt 1-2 évben, szerintem hiú remény azt gondolni, hogy egyfajta törzs eluralkodik a világon, és megoldja az egészet, egy náthává válik.

Ne felejtsük el, jelenleg is három-négy -féle terjed azokon a helyeken, ahol nem sikerül visszaszorítani a járványt. Gondolok elsősorban Afrikára, tehát bármikor megjelenhet egy újabb mutáns, meg még egy újabb, még egy újabb.

Ennek csak akkor lesz vége, ha a Föld lakosságának nagy része be lesz oltva. Ez még egy picikét arrébb van, erre még szerintem várnunk kell, de úgy legyen, ahogy Karikó Katalin mondta, nagyon-nagyon sokan szeretnénk.

Olvasd el ezt is!

Erre a helyre ne menj! – Innen indulnak meg az új COVID mutánsok

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.